حجتالاسلام ولایی، نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورای تبریز در این نشست با تعریف کلی از بصیرت، بصیرت را فهم عمیق، جامع و به موقع بر اساس حقیقت و واقعیت(نه علم و دانش) که منجر به باور و حرکت شود، دانست و گفت: داشتن بصیرت لازمه تحلیل درست موضوعات برای ماندن در صراط مستقیم است.
وی با اشاره به اینکه تفاوتهایی بین بصیرت و علم وجود دارد، افزود: علم، فهم معقولات در ذهن را در بر میگیرد ولی بصیرت تشخیص مصداق عینی علم در جامعه براساس معقولات ذهنی است.
نماینده ولی فقیه در سپاه عاشورای تبریز اظهار کرد: یک فرد شیعی دو نوع نگاه به عاشورا میتواند داشته باشد، یک نگاه تاریخی که در آن عاشورا گوشهای از تاریخ است و ما با عزاداری هایمان اعلام موضع میکنیم که اگر در آن زمان بودیم در صف عاشورائیان قرار میگرفتیم و یک نگاه جامع که درآن عاشور یک جریان فرهنگی زندگی است که براساس آن باید هر زمان حسینیها و یزیدیها را شناخت و شاخصه اصلی این شناخت بصیرت است.
حجتالاسلام ولایی علت بیبصیرتی مردم در زمان بنیامیه را بدلسازی بنیامیه دانست و ادامه داد: آنان بازیگران با مهارتی بودند و بی آنکه با دین مبارزه کنند با مغز دین بازی کردند.
وی با اشاره به این جمله که «استقامت شب، روز، فصل، دوره و سال ندارد و دائمی است»، خاطرنشان کرد: برای کسب بصیرت نباید پرچم را زمین گذاشت و شاخصها را گم کرد.