برگزاری نشست سبک زندگی اسلامی در مدرسه کوثر تویسرکان

شناسه خبر : 15784

1393/10/11

تعداد بازدید : 442

نشست سبک زندگی اسلامی با عنوان «حسن السیره» با رویکرد «چرا مصرف گرایی برای بعضی افتخار شده است؟» با حضور رییس دانشگاه الزهرا تهران، در مدرسه علمیه خواهران کوثر شهر تویسرکان استان همدان برگزار شد.
انسیه خزعلی، رییس دانشگاه الزهرا(س) تهران در این نشست گفت: با توجه به نامگذاری‌هایی که در سال‌های متوالی وجود داشته، هنوز هم نیاز به بیان و عملیاتی‌کردن ریزه‌کاری‌هایی است که در متن زندگی ما جاری است و باید مورد تحقیق قرار گیرد و باید راهکارهایی را به جوانان و خانواده‌های خود و نسل جدید ارائه کنیم که با توجه به پیشرفت‌های علمی و تکنولوژِی و فناوری‌های جدید، قابل پیاده‌کردن باشد.
وی در ادامه افزود: متأسفانه ما هنوز با تهاجم فرهنگی‌های جدیدی روبرو هستیم که به گونه‌ای خاص، جوانان ما را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و ارزش‌های ما را زیر سؤال می‌برد.
رییس دانشگاه الزهرا(س) تهران اظهار کرد: بحثی که رهبر معظم انقلاب در این موضوع مطرح می‌کنند، این است که ما از تبادل فرهنگی نمی‌ترسیم، مشکل ما تهاجم فرهنگی است؛ این‌که دوست دارند آن چیزهایی را که می‌خواهند وارد فرهنگ ما کنند و ما را از چیزهایی که به آن نیاز داریم محروم کنند یا این که دشمن سعی می‌کند از دو مسیری حرکت کند که دو مطلب را در نسل جدید و آینده و جوانان ما القاء کند؛ تردید و شک و شبهه نسبت به داشته‌ها و چیزهایی را به خورد آنها دهد که به فرهنگ سازگار نیست و با شرایط خاص یک منطقه و یک کشور و ملتی که به دینی پایبند هستند، سازگار نیست.
خزعلی با اشاره به راهکارهای رهبر معظم انقلاب برای تهاجم فرهنگی گفت: تلاش‌هایی که در مسیر مقابله با تهاجم فرهنگی شده عبارت از شناخت کامل فکرها و مکرها، شناخت فرهنگ و هویت خودی، خودکفایی‌های علمی و اقتصادی، که یکی از مصادیق آن چگونه مصرف کردن و مصرف گرایی و چگونه به دست آوردن است؛ و چهارمین راهکار، بهره‌گیری از ابزارهای جدید و در موضع انفعال قرار نگرفتن و بازنگری در بسیاری از متون به ویژه متون علوم انسانی است، که متأسفانه علوم انسانی ما، با نگاه مادی ما به سبک غربی حرکت می‌کند.
وی ادامه داد: حرکت به سوی فرهنگ غرب ناخودآگاه ما را به سوی خود کشانیده است؛ در سبک ازدواج، در معاملات و مصرف‌گرایی‌ها سبک اسلامی خود را کنار گذاشته‌ایم و اعتقاد به غیب ما ضعیف شده است. در زندگی‌های کنونی قناعت و شکرگزاری ها به خاطر مقایسه کردن زندگی خود با دیگران کم شده است. در حالی که مقایسه نداشته‌های خود با داشته‌های دیگران در دین به عنوان ملاک مطرح نشده و یک ملاک مادی محسوب می‌شود.
رییس دانشگاه الزهرا(س) تهران با اشاره به تشویق غرب برای کنترل جمعیت گفت: سازمان بین‌المللی، کشورهای جهان از جمله ایران را برای کنترل جمعیت تشویق کرد و نخستین گام آن، آماده کردن افکار داخلی، با محوریت مصرف‌گرایی فراوان و ترس از فقر بود و نیز عوض کردن زندگی افراد به زندگی با تبلیغات فراوان بود.
خزعلی اظهار کرد: از علت‌های مهم کنترل جمعیت نگاه مادی و نیز خودخواهی‌های فردی و اجتماعی و به جان هم انداختن شیعیان است.