در این نشست انسیه خزعلی، رییس دانشگاه الزهرا(س) تهران گفت: بحث تعلیم و تربیت و چگونگی عملکرد انسان برای رسیدن به یک شخصیت سالم از مباحث مهمی است که روانشناسان به آن پرداختهاند.
وی با بیان اینکه روانشناسی، سلامت و کمال نام دارد که به دنبال راهکارهای سلامت نفسی برای انسانها است تا شخصیت متعالی از خود بروز دهند، افزود: نخستین راهکار آن شناخت انسان است و انسان آمیختهای از نیاز و هدف است.
رییس دانشگاه الزهرا(س) تهران اظهار کرد: بهترین شیوه برای تربیت فرزندان، شیوه خداست، زیرا او نیازهای انسان را دید و درجهبندی کرد و نخستین شیوه او تکریم انسان بود؛ چرا که او را در زمین خلیفه خود قرار داد و به فرشتگان دستور داد که به وی سجده کنند.
خزعلی ادامه داد: دومین شیوه خدا، روزیدادن انسان و راهنماییکردن او در دریا و خشکی است ولی مهمترین آن همان تکریم انسان است؛ همانگونه که دانشمندان کنونی به این مهم پی بردهاند که اگر این نیاز فرزندان تأمین شود بسیاری از نیازهای خود را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر شیوههای خداوند ایجاد محبت بین خود و بندهاش است، خدا هنگام صحبت کردن با پیامبران، عشق نهایی را به آنان ابراز میکند و این نشان میدهد نوع بیان در حفظ شخصیت افراد بسیار مؤثر است.
رییس دانشگاه الزهرا(س) تهران گفت: پدر و مادر نباید محبت خود را از فرزند دریغ کنند و فرزند نباید محرومیتهایی را بچشد که در بزرگسالی جبران نشود.
وی با بیان اینکه مرحله بالاتر از محبت، شکوفا کردن استعدادهای فرزندان است، اظهار کرد: همانگونه که خداوند به توصیف اخلاق پیامبر میپردازد و همه توانمندیهای او را شکوفا میکند، پدر و مادر نیز باید نسبت به استعدادهای فرزندان خود عکسالعمل نشان دهند.
خزعلی افزود: قدرت ارتباطی انسان اگر با هدف ایجاد علاقه و انگیزه باشد، هیچگاه به انحراف کشیده نمیشود، بنابراین ارتباط والدین با فرزندان باید به صورت مستمر باشد و کارهای فرعی آنان سبب غفلت از فرزندان نشود.
وی ادامه داد: والدین باید با فرزندان ارتباط کلامی داشته باشند و امنیت را در خانه و خانواده برای آنان ایجاد کنند تا از آرامش کامل بهره گیرند و کانون گرم خانواده را رها نکنند.