در این نشست حجتالاسلام عباسی، استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هدف امام حسین(ع) از قیام، امر به معروف و نهی از منکر بود، گفت: بر ما واجب است که معروف و منکر را به خوبی بشناسیم.
وی افزود: معروف در قرآن با معانی مختلفی همچون بخشش، عفو، گذشت، خوش رفتاری و همشأن بودن، آمده است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفهای شرعی است و باید انجام شود، اظهار کرد: در امر به معروف و نهی از منکر اثر فوری ملاک نیست چون ممکن است این فریضه چند سال بعد در خود فرد یا نسل او اثر بگذارد.
حجتالاسلام عباسی ادامه داد: نهی از منکر نیز در اقارب و ارحام شکلهای مختلف دارد و باید به این امر توجه داشته باشیم که تحت هیچ شرایطی نمیتوان صله رحم را ترک کرد.
وی خاطرنشان کرد: در آیه 104 آل عمران به امر به معروف و نهی از منکر اشاره شده است که خداوند میفرماید: باید تعدادی از شماها به خیر دعوت کنند و نهی از منکر کنند و آخر آنها رستگاری است(دستور پشت پاداش آمده)، مثل کسانی نباشید که فرقه فرقه میشوند و اختلاف بینشان است بعد از آمدن آیات الهی، زیرا عذاب عظیم با آنها است.
استاد حوزه علمیه گفت: علامه طباطبایی در المیزان در ذیل همین آیه آورده است: «امر و نهی از فروع دین است، منتهی از ارکان مهم است که اساس بقیه فروع دین است و بر همه انسان ها واجب است».