در این گفتمان جزایری، استاد اخلاق حوزه با بیان اینکه علم نوری از جانب خداوند است که آن را بر قلب انسانها نازل میکند، گفت: پیامبر اکرم(ص) با اینکه علوم نخستین و آخرین را دارا بودند، خداوند به ایشان دستور می دهد که علم را دائماً از من بیاموز و این همان رعایت آداب نزول علم است و همه علوم چه اصلی و چه مقدماتی مانند فسلفه، منطق و ادبیات عرب، دارای این آداب هستند.
وی رعایت این آداب را فقط مختص به شخص استاد ندانست و افزود: آراستن و پیراستن بیرون و درون برای وارد شدن بر استادی که به عنوان واسطه علم قرار میگیرد، دارای ارزش بالایی است.
این استاد حوزه با بیان اینکه در کلاس درس چهره باید شاداب باشد و قلب نیز سرشار از نشاط باشد، اظهار کرد: ما باید تشنه علم باشیم و برای به دست آوردن چیزهای ارزشمند، شرح صدر و ذهن صاف داشته باشیم؛ حواس پرتی و عدم تمرکز مانع تعقل میشود و تعقل با تعلق جمع بسته نمیشود.
جزایری راهحل رسیدن به تعقل و مجرد شدن در کلاس درس را با وجود بدنهای مادی، اعتدال دانست و افزود: از آنجا که ادب یعنی نگاه داشتن حد هر چیزی، رعایت آداب تعلیم و تعلم، برای رسیدن به این اعتدال و کمال است. اگر ما این آداب را رعایت کنیم، در واقع قابلیت و شرافت برای رسیدن به کمال را خود ایجاد کردهایم.