در این نشست آیتالله محیالدین حائری شیرازی، استاد اخلاق حوزه با بیان این مقدمه که وقف راه الهیشدن برای تربیت انسانها تنها مختص به مردان نیست، گفت: تصور نکنید که طلبه شدن، سخنران شدن، عالم شدن، کتاب نوشتن و مروج شدن، تنها از مختصات مردان است.
وی برای آرامش قلوب و رفع این اختصاص ذهنی، طلاب را به اظهارات مادر حضرت مریم(س) ارجاع داد و افزود: در قرآن آمده است که مادر حضرت مریم(س)، ایشان را برای خداوند وقف کرد، اما زمانی که فرزندش دختر به دنیا آمد، پنداشت نذرش پذیرفته نشده است، اما خداوند فرمود که ما برخلاف نذر مادرش مریم را به قبول حسن پذیرفتیم و این آیه بیانگر این مطلب است که در راه خداوند، مرد و زن فرقی ندارد.
استاد اخلاق حوزه اظهار کرد: در این آیات همچنین به این مطلب اشاره شده است که مادر حضرت مریم(س)، ایشان و ذریه ایشان را از شر شیطان به خداوند سپرد و این یعنی دختر هم ذریه دارد و حضرت عیسی(ع) ذریه حضرت مریم(س) بود، همانگونه که امام حسن و امام حسین(ع) ذریه حضرت فاطمه(س) و پیامبر اکرم(ص) هستند.
آیتالله حائری شیرازی در ادامه به ماجرای شعبی و حجاج در روز عید قربان و نیز آیه مباهله اشاره کرد و گفت: مادر حضرت عیسی(ع) از ذریه حضرت ابراهیم(ع)است که چهار هزار سال با حضرت ابراهیم(ع) فاصله دارد، اما وجود حضرت فاطمه زهرا(س) فرزند بلا فصل پیامبر خاتم است.
وی با اشاره به عبارت(قبول حسن) از جانب خداوند افزود: منظور از این عبارت بندگی خداوند و سیر و سلوک است و حقیقت انسان تجلی انوار الهی است.
استاد اخلاق حوزه با بیان اینکه سیر و سلوک مربوط به صدق، بصیرت و صبر است، ادامه داد: اگر صبر نباشد همه تلاش ها به هدر میرود و اعمال صفر می شود.
وی با اشاره به این که همه ایمان به وسیله صبر ارزش دارد و صبر به وسیله بصیرت ارزش پیدا میکند، خاطرنشان کرد: اگر بصیرت نباشد صبر منفی میشود و انسان راه را از بیراه نمیتواند تشخیص دهد.