طیبه مهرابی کارشنای مسائل خانواده و مدیر مدرسه علمیه خواهران فاطمیه دامغان در این جلسه با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: لا تدخل الملائکه بیتاً فیه کلب، گفت: برای «کلب» در این روایت سه احتمال دادهاند.
وی افزود: یک احتمال معنای ظاهری روایت است و احتمال دوم این است که دلی که صفات رذیله داشته باشد ملائکه بر آن نازل نمیشود و احتمال سوم اینکه خانهای که محل نزاع باشد، شیطان در آن وارد میشود.
کارشناس مسائل خانواده با استناد به آیه 21 سوره روم اظهار کرد: خداوند بین همسران مودّت قرار داد و مودّت مرحلهای بالاتر از محبّت است.
مهرابی با بیان این که خانهای که در آن نزاع و کشمکش باشد، مودت در آن از بین میرود، ادامه داد: عواملی چون تندخویی، ناسزا، زخم زبان، خودپسندی، مراء و جدال و توقعات بیجا از عوامل آسیبزای مودت در خانواده است.
وی خاطرنشان کرد: اهل خانه با لبخندزدن و آرام صحبتکردن، میتوانند تندخویی را از بین برده و آرامش را به خانه بیاورند، چون تندخویی و عادت به فحش و ناسزا موجب ناآرامی و بوی بد دهان میشود.
مدیر مدرسه علمیه خواهران فاطمیه دامغان با اشاره به اینکه خوپسندی عامل تنشدر خانواده است، افزود: تواضع و فروتنی در خانواده، آرامش را در خانه ایجاد میکند و در مقابل مراء و جدال از عوامل نزاع در خانواده است به اندازهای که پیامبر اکرم(ص) نیز در این زمینه میفرمایند کسی که مراء و جدال داشته باشد، به شفاعت ما نمیرسد.
وی گفت: حضرت علی میفرمایند: «البيت الذّي يقرء فيه القرآن و يذكرُالله عزّ¬و¬جلّ فيه تكثر بركته و تحضره الملائكه و تَهجُره الشيطان؛ خانهای كه در آن تلاوت قرآن صورت میگیرد و از خداوند ياد میشود، بركت آن خانه افزون شده و ملائكه در آن خانه حاضر میشوند و در نتيجه شيطان از آن خانه رانده خواهد شد».
وی در تبیین این روایت افزود: چنین خانهای برای اهل آسمان نور میدهد همچنان که خورشید برای ستارگان نور میبخشد و چنین خانهای افتخار خداوند است.