حجتالاسلام تولایی، کارشناس مذهبی و مشاوره خانواده در این جلسه گفت: از دیدگاه اسلام هویت و سعادت حقیقی انسان در دنیا و آخرت در گرو عناصری چون باورها، ارزشها و هنجارهای وحیانی است.
وی افزود: مؤلفههایی همانند تکنولوژی مادی، رسانهها، نمادها؛ ابزاریهای بیشتر نیستند که اگر در خدمت اهداف، اندیشهها و رفتارهای توحیدی قرار گیرند، حرکت انسان را به سوی هدف آفرینش شتاب میبخشند.
کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: ولی اگر این ابزارها در خدمت باورها، ارزشها و هنجارها قرار نگیرند، سبب نگون بختی و تباهی انسانها به ویژه خانوادهها میشوند.
وی ادامه داد: امیرمؤمنان(ع) میفرمایند «تعجب میکنم از انسان که اگر غذایی برایش بیاورند در تاریکی شب خودش را به سختی میاندازد تا ببیند چه میخورد، حالا چطور همین انسان در مسیر اجتماعی که پشت آنها خیلی چیزها نهفته، نمیتواند برخورد مناسب نشان دهد».
حجتالاسلام تولایی تأکید کرد: خداوند تمام هستی را برای انسان خلق کرده است و تمام ابزارها باید در خدمت او باشد، برخی از این ابزارها تهدید کننده فرهنگ اسلامی و هویت دینی در جوامع اسلامی هستند.
وی یادآور شد: فضای مجازی میان سایر ابزارها بیشترین تأثیر را بر فرهنگ زندگی خانوادههای ایرانی و روابط میان همسران دارد که آمار طلاق در جامعه ما هم اکنون ریشه در استفاده نابجا از این فضاها است.