در این نشست علیرضا پورمسعود، محقق و پژوهشگر از مؤسسه یاسین عصر شهر اراک با تأکید بر سبک زندگی زنان در دورههای مختلف، ارزش و اهمیت حضور زن در جامعه را تبیین کرد و گفت: اگر میخواهید مملکتی را از پا در بیاورید باید روی زنان آن جامعه سرمایهگذاری کنید، در سایر جوامع نگاه به زن به عنوان ابزار و حتی کمتر از حیوان اهلی بود و زن را به عنوان انسان محسوب نمیکردند و هیچ حقی را برای آن قائل نبودند و زن را به عنوان کالا جابجا میکردند و زن در کشورهای هند و چین حق انتخاب و ازدواج نداشت، در جوامع عاشورایان و زردتشتیان زن تابع مطلق مرد بود و اگر عملی را مستقل انجام میداد، مرد میتوانست زن را در آب غرق کند.
وی به ارزش و جایگاه زن و همچنین فعالیتهای سازندهای که در دورهها و عصرهای مختلف انجام داده است اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دشمن محور اصلی جنگ نرم را زن قرار داده و با تغییر ادبیات و جایگاه زن میخواهد، جلوه و عظمت زن را از بین ببرد و یکی از پروژههای آنان مسابقه زن با زن در برابر دلربایی از مردان و مسابقه زنان با زنان در خشونت است.
محقق و پژوهشگر دینی با بیان اینکه زن در اسلام دارای شأن و جایگاه است، اظهار کرد: پیامبر(ص) فرمودند: خداوند به زنان مهربانتر از مردان است. همچنین در بحارالانوار ذکر شده است که زن و مرد با هم تفاوت بنیانی دارند و مکمل یگدیگرند و به هم نیازمند هستند.
پورمسعود ادامه داد: زن و مرد از نظر مدیریت اقتصادی و سایر تصمیمگیریها با هم تفاوت دارند و هر کدام در بخش خاصی از زندگی قابلیت و توانایی دارند و این به دلیل متفاوت بودن سن بلوغ و رشد است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خصوصیات یاران امام در آخر الزمان را بیان کرد و افزود: یار امام باید در ابتدا نسبت به امام معرفت و شناخت داشته باشد، ثانیا نسل منتظری تربیت کند، ثالثا عفاف و حجاب داشته باشد و در مرحله آخر عرصه شناس باشد یعنی به اندازهای قوی باشد که دشمن را بشناسد، خوب بفهمد و درست عمل کند.
محقق و پژوهشگر دینی یکی از دلایل موفقیت فرقه های مختلف را عدم آگاهی و یا پایین بودن اطلاعات و آگاهی زنان دانست و خاطرنشان کرد: برخی از زنان بدون آگاهی و اطلاعات بعضا عملی را از روی احساسات انجام میدهند که همین امر کمک به دشمن است، بدون اینکه خود فرد متوجه شود.
وی با اشاره به مقام والای زنان و نقش بسزای آنها در خانواده و جامعه، گفت: تفکر غریزی زن در این است که نیاز به دیده شدن دارد و همین امر سبب میشود برخی از افراد این تفکر خود را به منصه بروز و ظهور بگذارند تا جذابیت خود را نمایان کنند که این امر موجب وقوع برخی مشکلات در جامعه و نگاه نامحرمان به این گوهر گرانبها میشود.
پورمسعود با بیان اینکه استارت بیحجابی در ایران از دوره قاجار زده شد، ادامه داد: این عمل ضد اسلامی از سوی زنی به نام قرهالعین که بابیمذهب و همعصر با ناصرالدین شاه بود کلید زده شد، او در جمع زنان و مردان آغاز به سخنرانی کرد و گفت: دوران شریعت تمام شده است، پس حال که تکلیف شریعت از شما برداشته شده از دنیا هرگونه میتوانید استفاده کنید و این نخستین قبحشکنی در رابطه با مسأله حجاب بود.
وی با بیان اینکه پوشش زن پاسخ به این سؤال نیست که چرا زن باید حجاب داشته باشد، بلکه پاسخ به این مسأله است آیا مرد هرگونه که بخواهد حق استفاده رایگان از جاذبههای زن را دارد؟ ادامه داد: حال اینکه حجاب برای این است که زن شخصیت خود را حفظ کند و انسانیت خود را به اثبات برساند.
محقق و پژوهشگر دینی اظهار کرد: حجاب خاص دین اسلام نیست، بلکه در کتاب مقدس تورات و انجیل نیز به نحوی آمده است و این امر نقض سخن غربیان مبنی بر محدودیت زنان مسلمان به واسطه حجاب و رعایت نشدن حقوق زنان است.