در این جلسه، آیتالله محیالدین حائری شیرازی با بیان این مقدمه که سعادت انسان در دانستن بیشتر نیست، بلکه در عمل کردن به دانستهها است، این جلسه را به پرسش و پاسخ اختصاص داد و سؤالات گوناگونی از سوی طلاب در زمینه وظایفشان در قبال فرد بینماز، امتحان مؤمن، اعمال مباح، زینت اعمال از سوی شیطان، توبه حقیقی و خودسازی مطرح شد.
نماینده مردم شیراز در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به پرسش «وظایف طلاب در قبال فرد بی نماز چیست؟» گفت: اگر فرض کنیم این فرد بی نماز فرزند ما است، باید توجه کنیم که شیطان هم به سراغ والدین میرود و موجب تنبیه ناشایست فرزند میشود و هم به سراغ فرزند میرود.
وی افزود: بدانید اگر مرتکب خطایی شدهاید باید طلب مغفرت کنید و اگر میخواهید کسی نمازخوان شود باید خودتان را اصلاح کنید و تنهی عن الفحشا را ابتدا در خودتان پیاده کنید.
آیتالله حائری شیرازی در پاسخ به پرسش دیگری درباره احوال مؤمنی که قلبش مورد امتحان قرار گرفته است، بیان کرد: حوادثی که پیش میآید از امتحانات الهی است و اگر انسان بر ایمان خود ایستادگی کند، سربلند است.
وی ادامه داد: مسأله مهم عمل به وظایف در عین رضایت از تقدیر الهی است. حضرت امیر(ع) میفرمایند «برادر دینی خود را با احسان عتاب کن»، البته ممکن است انسان در ابتدا مورد تمسخر واقع شود، ولی وجود آن شخص منقلب خواهد شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به پرسش طلاب در ارتباط با پاسخگویی انسان نسبت به اعمال مباح افزود: تفریح و لذت برای این است که به انسان کمک کند تا با نشاط برای آخرت کار انجام دهد.
وی همچنین در جواب پرسشی نسبت به زینت دادن اعمال از سوی شیطان اظهار کرد: باید انسان مرگ را به خاطر آورد و بداند امکان دارد در همین لحظه مرگش فرا رسد، در این صورت آیا حاضر است آن عمل را انجام دهد.
آیتالله حائری شیرازی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری درباره توبه حقیقی، خودسازی و ظرفیت انسان گفت: دو چیز به انسان بسیار کمک میکند، دیدن قبرها و دیدن ستارهها. اگر میخواهید خودسازی کنید باید پله پله شروع کنید، در غیر این صورت شکست خواهید خورد. قبور آخر کار را نشان میدهند و ستارگان نیز به شما میفهمانند که در قبال این همه وسعت هیچ هستی.
وی همچنین بر فهم ظرفیت تأکید کرد و یادآور شد: ظرفیت بیشتر، رزقی است که اگر حق قبلی را که به تو داده شده بود پرداختی، بر تو عطا میشود.