برگزاری نشست «زن و سبک زندگی اسلامی» در مدرسه فاطمیه س پاکدشت

شناسه خبر : 18408

1394/03/04

تعداد بازدید : 387

نشست پژوهشی «زن و سبک زندگی اسلامی» در مدرسه علمیه خواهران فاطمیه(س) شهر پاکدشت استان تهران برگزار شد.

این نشست پژوهشی با هدف تبیین نقش زنان در ارائه سبک زندگی اسلامی و آشنایی هر چه بیشتر بانوان با مبانی و اصول آن با توجه به فاصله گرفتن از سبک زندگی اسلامی در میان بانوان و گسترش هجمه‌های تبلیغاتی غرب برگزار شد.

در این نشست خلیلی، مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به برخی از آیات سوره‌های اعراف و روم تصریح کرد: زن کانون الفت در خانواده است و مشکلات روزانه نباید سبب کاهش آرامش وی شود؛ چرا که زن با روح یک انسان سروکار دارد و می‌خواهد به تربیت یک نسل سالم و صالح بپردازد.
وی افزود: در تربیت یک نسل عوامل وراثتی، نوع تغدیه (حلال‌خوری)، محیط و اراده انسان تأثیر بسزایی دارد. براساس سبک زندگی اسلامی هر انسانی وظیفه دارد خود و خانواده‌اش را حفظ کند، البته خانواده لزوماً متشکل از پدر و مادر و فرزندان نیست، بلکه فامیل و خویشاوندان نیز جز آن به شمار می‌آیند.
مدرس حوزه و دانشگاه تأکید کرد: متأسفانه امروزه شاهد هستیم که خانواده محدود به سه رکن نامبرده شده و صله رحم کاهش یافته است، در حالی که در مضامین قرآنی و روایی ما به صله رحم تأکید فراوان شده است. در بحث صله رحم نیز فقط کمک در مسائل مادی مدنظر نیست، بلکه توجه به مشکلات معنوی و عاطفی از اهمیت بیشتری برخوردار است و طلاب می‌توانند نقش اساسی را در اجرای این فریضه الهی یعنی ایفا کنند.
وی ادامه داد: در ازدواج که سنگ بنای زندگی است و نیمی از دین با آن کامل می‌‌شود، باید کفویت را تا اندازه‌ای که فرد مورد نظر شخصی ذی الصلاح باشد مورد توجه قرار گیرد و از سخت‌گیری‌های بی‌مورد صرف نظر کرد.
خلیلی همچنین با اشاره به آمار زیاد دختران مجرد، اولویت قرار دادن درس و تحصیلات را یکی از عوامل افزایش سن ازدواج برشمرد و گفت: نباید علم هدف قرار گیرد، بلکه باید وسیله‌ای برای ترقی باشد.
وی عوامل دیگری همچون ترس از فقر را در بالا رفتن سن ازدواج مطرح و اظهار کرد: پرهیز از چشم و هم چشمی، نگرش مثبت داشتن در تمام ابعاد زندگی، تکیه و اعتماد بر خداوند از موارد ذی طلبگی است که یک طلبه باید آن‌ها را مدنظر قرار دهد.
مدرس حوزه و دانشگاه گفت: از نشانه‌های خانواده سالم، مهربانی، رازدار بودن و حمایت کننده بودن اعضای خانواده نسبت به یک‌دیگر است و در مقابل خانواده ناسالم که سبب ایجاد فرد ناسالم و در نتیجه جامعه ناسالم می‌شود، فاقد نشانه‌های ذکر شده است.