حجتالاسلام علی غفاری، مدیر حوزه علمیه خواهران استان مازندران بیان کرد: مستحکمترین و مقدسترین بنیان در اسلام، خانواده است که در جهت تحکیم این نهاد دستورات کاربردی فراوانی وارد شده است؛ مسلما به کار بردن آموزههای دینی در خوشبختی خانوادهها و کاهش طلاق مؤثر خواهد بود.
وی افزود: تنها راه نجات خانوادهها از این آسیب اجتماعی، نهادینه کردن فرهنگ و ارزشهای دینی و عمل براساس تکالیف الهی است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان مازندران گفت: با توجه به زیر ساختارهای موجود در استان مازندران، فرصتها و امکانات موجود در دستگاهها، همچنین نظر به مشخص بودن آسیب مورد نظر(طلاق) و جامعه مورد هدف، باید با همکاری اعضای کارگروه ترویج و توسعه فرهنگ دینی که هر کدام نماینده یک دستگاه اجرایی هستند، در جهت شناسایی عوامل افزایش طلاق و ارائه راهکارهای عملیاتی کاهش این معضل در استان و همچنین همافزایی در دستگاههای فرهنگی گام برداریم.
حجتالاسلام غفاری اظهار کرد: در حال حاضر متأسفانه شاهد افزایش طلاق در جامعه هستیم. براساس آمارهای رسمی از سال 57 تا 78 از هر 13 ازدواج یک طلاق، از سال 79 تا 82 از هر 11 ازدواج یک طلاق و در حال حاضر از هر 4 ازدواج یک طلاق در جامعه صورت میگیرد. همچنین رتبه مازندران در طلاق هفتم و در ازدواج بیستم است که این آمارها نگران کننده است.
وی گفت: باید برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در این جهت تبیین کرد که در برنامه کوتاه مدت با همکاری اداره بهزیستی و دادگستری برای افرادی که در معرض طلاق بوده و دارای پرونده در دادگستری هستند؛ کلاسهای مشاورهای برگزار کرد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان مازندران یادآور شد: همچنین در برنامه میان مدت باید کلاسهای آموزش مهارتهای زندگی برای تمامی سطوح به ویژه خانوادههایی که دارای فرزندان در شرف ازدواج هستند، برگزار شود؛ در برنامه بلند مدت نیز باید ساماندهی مراکز مشاوره دینی و تربیت مربیان توانمند و به روز، در دستور کار گروه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: تبیین منشور خانواده و عهدنامه ازدواج و ارائه آن به دستگاهها، تقویت مشاورههای خانوادگی در اقوام، هدایت امور پژوهش و آموزشی به سمت حل معضلات آسیبهای اجتماعی به ویژه طلاق و تدوین کتاب منشور خانواده متناسب با فرهنگ مازندران از جمله عوامل کاهش طلاق است.