در این مراسم سمیه یوسفی، فرمانده پایگاه بسیج طلاب حضرت زینب(س) و مدرس حوزه علمیه با اشاره به فرمایش بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند: «فتح خرمشهر فتح خاک نیست، فتح ارزشهای اسلامی است. خرمشهر شهر لاله های خونین است. خرمشهر را خدا آزاد کرد »، گفت: سوم خرداد 1361 در تاریخ جنگ ایران و عراق از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: خبر آزادی خرمشهر آنچنان شگفتآور بود که در سراسر میهن اسلامی ما، مردم را به وجد آورد، با اعلام خبر فتح خرمشهر مردم ایران بسان خانوادهای بزرگ که فرزند از دست رفته خود را باز یافته است، اشکهای شادی و شعف خود را نثار روح شهدای حماسه صحنههای شورانگیز، این نبرد کردند.
فرمانده پایگاه بسیج طلاب حضرت زینب(س) اظهار کرد: برای پی بردن به عظمت این نبرد حماسی کافی است، بدانیم که نیروهای متجاوز عراق، پیش از نبرد سرنوشتساز رزمندگان ما برای آزادی خرمشهر، در اطلاعیهای به نیروهای خود دستور داده بودند که دفاع از خرمشهر را به منزله دفاع از بصره، بغداد و تمام شهرهای عراق محسوب دارند.
یوسفی ادامه داد: هنگامی که مرحله اول و دوم عملیات بیتالمقدس به پایان رسید و رزمندگان ما در اطراف خرمشهر مستقر شدند، رژیم بعثی، میکوشید در تبلیغات کاذب خود، حضور نیروهای عراق را در خرمشهر به رخ بکشد تا توجیهی برای ترمیم روحیه نیروهای شکست خورده و رو به هزیمت عراق باشد.
وی خاطرنشان کرد: فتح خرمشهر در زمانی کمتر از 24 ساعت، موجب شد که بخش قابل توجهی از نیروهای مهاجم عراقی به اسارت نیروهای جمهوری اسلامی ایران درآیند.
فرمانده پایگاه حضرت زینب(س) افزود: آزادسازی خرمشهر در عملیات بیت المقدس از سوی نیروهای مسلح، متشکل از سپاه و ارتش و بسیج در طی چهار دوره زمانی با رمز «بسم الله الرحمن الرحیم ، بسم الله القاصم الجبارین، یا علی بن ابی طالب» انجام گرفت که بالاخره خرمشهر در ساعت دو بعد از ظهر مرحله آخر در حالی که درگیری شدیدی بین قوای ایران و نیروهای عراق وجود داشت، به طور کامل آزاد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز مسجد جامع خرمشهر به اهتزاز درآمد و رزمندگان در آن، نماز شکر به جای آوردند.
وی گفت: نتایج به دست آمده از این پیروزی آزادسازی 540 کیلو متر مربع از خاک میهن اسلامی، 11 هزار اسیر و شانزده هزار کشته از دشمن و خسارت و ضایعات بسیار زیاد به دشمن بود.