ریما فلانگا در ابتدای نشست با اشاره به زندگینامه خود بیان کرد: پدرم استاد تاریخ و مادرم دیپلمات هستند، در کشور من تعداد مسلمانها بسیار کم است و بیشتر مسیحی هستند، من و خانوادهام نیز نخست مسیحی بودیم.
وی ادامه داد: در خانواده ما رسم بر این بود که گزارشی از فعالیتهای روزانه خود را دور هم بیان میکردیم و سؤالات دینی که بیشتر در مورد خدا و مسیحیت بود، از پدر و مادر خود می پرسیدیم. در این میان برخی مسائل ویژه نحوه معرفی خدا در مسیحیت که قائل به تثلیث بودند در عبادتهای ما مشکل ساز بود، چون نمیدانستیم دقیقا به چه کسی خطاب کنیم، یعنی حتی اگر به حضرت عیسی(ع) خطاب کنیم به عنوان فرزند خدا یا خود خدا خطاب کنیم؟
دانش آموخته دکترای جامعه المصطفی با اشاره به اینکه بحث وجود خدا پایه است، بیان کرد: نخستین عاملی که سبب شد به دین خود شک کنم این امر که نمیدانستم کدام خداوند را باید مورد خطاب قرار دهم و پدر و مادر قادر به پاسخگویی نبودند.
وی گفت: آنها کشیشان را به خانه دعوت میکردند تا پاسخگوی سؤالات ما باشند، ولی متأسفانه آنها در پاسخ میگفتند: پرسش شما از خدا و تثلیث سبب گمراهی شما میشود، چون شما قادر به درک خدا نیستید.
این دکترای فلسفه و علوم و معارف اسلامی با بیان اینکه من به عنوان مسیحی هیچگاه احساس نمیکردم که به دین مسیحیت تعلق دارم، اظهار کرد: با گفتههای اطرافیان از اسلام پاسخی درست دریافت نمیکردم بر روی نحوه اسلام آوردن افراد تحقیق کردم و با شناخت کامل به اسلام گرویدم.
این محقق در ادامه یادآور شد: تعدادی از اقوام دور ما مسلمان بودند و در ماه رمضان در خانه مادر بزرگ جمع میشدند و روزه میگرفتند و من آرام آرام با اعمال مسلمانان و تفسیر آنها از خدا آشنا شدم.
وی گفت: پدر و مادر با دعوت از امامهای مساجد به خانه، زمینه آشنایی ما را با تعریف اسلام از خدا فراهم کردند و توانستیم پاسخهایی درباره خود خدا، تبیین خدا، وجود و صفات خدا بگیریم.
فلانگا در مورد دلایل اسلام آوردن خود بیان کرد: دین اسلام به صورت کاملا منطقی به اثبات خدا میپردازد و من میدانم که خدای من کیست.
این دکترای فلسفه و علوم و معارف اسلامی یکی از عوامل مهم مسلمان شدنش را جهانی بودن دین اسلام دانست و بیان کرد: مسیحیت و یهودیت معتقد هستند که پیامبرانشان برای نجات قوم خاصی آمدهاند، در حالی که دیدگاه اسلام این است که هم رسالت پیامبر(ص) و هم پیام قرآن جهانی است.
طلبه مجتمع آموزش عالی بنتالهدی ادامه داد: من به عنوان یک دختر نوجوانی که مسلمان شده بودم وقتی در کلاسها حاضر میشدم استادان به من میگفتند «چرا اسلام آوردی؟ این دین ارزشی برای زنان قائل نیست و میگوید نباید درس بخوانی و در جامعه ظاهر شوی! پس حال که اسلام آوردی طبق دینت عمل کن و به خانه برگرد» و حجاب را به عنوان یکی از دلایل محدودیت دین برای من میگفتند و چون به علت ضعف علمی در مقابل آنها نمیتوانستم حرف بزنم تصمیم گرفتم که در کنار دانشگاههای آکادمیک در حوزه نیز درس بخوانم.
فلانگا در مورد حضورش در ایران گفت: حدود ۱۴سال است که در ایران هستم و در حال تحصیل در مقطع دکتری کلام اسلامی در جامعه المصطفی قم هستم و امیدوارم که امسال فارغ التحصیل شوم و به کشور خود برگردم و به کشورم خدمت کنم.
وی تصریح کرد: نوع نگاه اسلام به مسلمان بودن با نگاه مسیحیت به مسیحی بودن متفاوت است، چون مسیحیان معتقدند که انسان مسیحی متولد نمیشود، بلکه با گناه ذاتی متولد و با غسل تعمید آن فرد مسیحی میشود.
طلبه مجتمع آموزش عالی بنتالهدی ادامه داد: بنابراین ما احساس میکردیم که در دین اسلام به پاسخ سؤالاتمان میرسیم و دسته جمعی به دین اسلام ایمان آوردیم.