حجتالاسلام هدایتی، مدرس حوزه و دانشگاه در این نشست به تبیین و تعریف واژه آسیبشناسی فضای سایبری پرداخت و گفت: فضای مجازی صرف نظر از تهدیدها و فرصتها، سبب دستیابی آسان به آخرین اطلاعات، تنوع و جذابیت، آزادی ارتباطات و اطلاعات و در برخی فضاها سبب سهولت گفتوگو میشود.
وی افزود: از منفیترین پیامدها و آسیبهای فضای مجازی میتوان به خطر افتادن حریم خصوصی افراد اشاره کرد.
مدرس حوزه و دانشگاه تأکید کرد: البته فضای مجازی به ظاهر مردم را در یک ارتباط نزدیک و تنگاتنگ قرار میدهد و سطح ارتباط را از متن به صدا و از صدا به تصویر میرساند.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از افراد به قدری در فضای مجازی حضور دارند که از خانواده غافل میشوند. هر چند ارتباط دور در این فضا خوب برگزار میشود، ولی ارتباط نزدیک با اعضای خانواده در کمترین حالت ممکن صورت میگیرد.
حجتالاسلام هدایتی اظهار کرد: میانگین ارتباط کلامی در خانوادههای ایرانی در حدود 17 دقیقه است، البته این به معنای عدم حضور اعضای خانواده در خانه نیست، بلکه هر فردی مشغول کار خود است.
وی یادآور شد: تکنولوژی که قرار بود ارتباطها را نزدیک و تنگاتنگ کند، خود ابزاری برای دور کردن اعضای خانواده از یکدیگر شده است.
مدرس حوزه و دانشگاه اظهار کرد: آسیبهای دیگر فضای مجازی اختلال در تربیت افراد خانواده و جامعه، کم کردن حیا در جامعه، ترویج رفتار غیر واقعی، کم کردن ارتباط کلامی در خانواده و جامعه، تهدید امنیت و حریم خصوصی افراد، جلوگیری از خلاقیت و تفکر از طریق تنبل کردن افراد برای انجام تحقیق و پژوهش و افتادن در دام اطلاعات بسیار و کپی کردن آنان است./112/