در این نشست حجتالاسلام حسن امانالهی، مدرس حوزه و دانشگاه گفت: با توجه به جایگاه بلند و رفیع خانواده در اسلام نباید فراموش کنیم، داشتن یک زندگی خوب و توأم با تربیت فرزندان شایسته، میتواند بیشترین تأثیر را برای داشتن یک جامعه سالم داشته باشد.
وی افزود: از آنجا که ایران تنها کشوری است که حکومت آن کاملاً اسلامی است، از این رو بیشترین هجمه دشمنان به سمت آن به ویژه در امر خانواده است.
حجتالاسلام امانالهی خاطرنشان کرد: اگر چه در جامعه ما تکنیکهای خوب همسرداری و تربیت فرزندان بسیار فضاگیر و پرشده، ولی هنوز نیاز به آموزش است.
وی عمدهترین مشکل خانواده ها را نبودن زندگی بر مبنای فکر و تعقل دانست.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نخستین گام برای ازدواج، شناخت است، تصریح کرد: در واقع پیش نیاز انتخاب هر کس در ازدواج ، اول آن است که به مدیریت شخصیت رسیده باشد که این امر اکتسابی است و هرکسی میتواند به آن دست پیدا کند.
وی افزود: مدیریت شخصیت در یک کلمه به معنای بلوغ است که خود به شاخههای متعدد همچون بلوغ جسمی، جنسی، فرهنگی، اجتماعی، عاطفی و اقتصادی تقسیم میشود.
حجتالاسلام امانالهی تأکید کرد: کسی نمیتواند بگوید برای داشتن مدیریت شخصیت، رسیدن به یکی از این بلوغ کافی است، بلکه داشتن همه بلوغ در کنار هم میتواند نقش بسزایی برای انتخاب و شناخت یک ازدواج خوب باشد.
وی مهمترین مبحثی که در حفظ ستونهای زندگی میتواند نقش داشته باشد را بلوغ عاطفی عنوان کرد و ادامه داد: بلوغ عاطفی خود بر سه محور است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: محورهای بلوغ عاطفی این است که بدانیم محبت را برای چه کسی و با چه ویژگیهایی خرج کنیم، مهرورزی بلد باشیم و توانایی پاسخگویی به محبت طرف مقابل را داشته باشیم.
حجتالاسلام امانالهی افزود: ازدواج برحسب دو ملاک اصلی و فرعی رو به جلو میرود ، ملاک اصلی که شامل تعهد به خدا، خانواده، جامعه و ملاک فرعی که شروط آن کمال برای زندگی است و اگر آنها نباشد باز میتوان زندگی کرد.
وی اظهار کرد: هر کسی که با شناخت، تعیین هدف و برنامه ریزی برای ازدواج گام بردارد، مسلماً خود به پاسخ صحیح این سؤال خواهد رسید که ازدواج پیشرفت است یا مانع؟/111/