مرضیه معینی، عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران کشور در این نشست گفت: امیرمومنان(ع) در نهج البلاغه میفرمایند «کسی که خودش را امام، پیشوا و مقتدای مردم قرار میدهد باید قبل از اینکه دیگران را تعلیم دهد، خودش را تعلیم دهد.»
عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران کشور ادامه داد: اگر بخواهیم سخن و کلام ما در جان مخاطب و متربی أثرگذار باشد، باید نخست به تعلیم خود و نفسمان بپردازیم.
وی افزود: ما وسیله پیشرفت و ترقی متربیان هستیم و روح و جان متربی را در اختیار داریم و این مسؤولیتی خطیر و مهم است.
معینی بیان کرد: معلم از جایگاه رفیعی برخوردار است و توصیههایی به متربی یا متعلم شده که قدر این جایگاه را بداند و احترام استاد و معلم را پاس بدارد.
وی تأکید کرد: اخلاص در کار و عمل نکته مهمی است، یعنی کار را برای خدا شروع کنیم و برای خدا تعلیم دهیم.
عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران کشور تصریح کرد: تعلیم باید صبغه و رنگ الهی داشته باشد و اگر اخلاص در کارهای ما باشد قطعا أثرگذار خواهد بود و به دل مینشیند، ولی اگر تعلیم و مدیریت برای برتری باشد، تلاش ابتر باقی میماند.
وی با اشاره به لزوم داشتن اخلاص در کارها تأکید کرد: استاد باید به گونهای رفتار کند که شاگرد وقتی استاد خود را میبیند، حرکات و سکنات استاد او را به یاد خدا بیندازد.
معینی اظهار کرد: نگاه به عالم ثواب دارد، البته عالم حقیقی عالمی است که در نظرش تنها خداوند باشد.
وی یادآور شد: خدا شاهد و حاضر بوده و کارها را میبیند، از اینرو اگر کار را درست و با اصول انجام داده باشیم، دیگران تشکر کنند یا نکنند تفاوتی ندارد.
عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران کشور با تأکید بر اینکه انسان باید هر روز با خود حدیث نفس بخواند و نفسش را یادآور شود تا به مرور این حالت ملکه قرار گیرد، اظهار کرد: انسان از اینکه مورد توبیخ و بی مهری دیگران واقع میگردد و از او قدردانی نمیشود نباید برنجد.
وی افزود: باید در برخورد با مشکلات و انتقادات سعه صدر بیشتری داشته باشیم، هر چند انتقاد وارد نباشد، ولی ما باید این حوصله را در خود ایجاد کنیم و حرف طرف را بشنویم و در وقت مناسب جواب مناسب و قانع کنندهای دهیم.
معینی با بیان اینکه در همه امور باید به خدا توکل کنیم و بدانیم همه زندگی آن چیزی نیست که ما مهندسی میکنیم، اظهار کرد: برخی از امور در اختیار ما است و برخی دیگر را خدا تدبیر میکند. اگر تدبیر زندگیمان را دست خدا بسپاریم، هیچگاه ضرر نخواهیم کرد.
عضو شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران کشور بیان کرد: یکی از خصوصیات معلم داشتن حلم و تواضع است و به هر میزان علم و موقعیت ما بالاتر رود باید تواضع و فروتنی ما نیز بیشتر شود.
گفتنی است، در ادامه این نشست مدیران و اساتید به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پیرامون بخش های آموزشی، فرهنگی و پژوهشی پرداختند./112/