جویباری، مشاور و کارشناس دینی در این کلاس با اشاره به جایگاه خانواده، گفت: بسیاری از مشکلات در خانواده به علت نشناختن جنس مقابل است، بعضی خصلتها ذاتی طرف مقابل است، اگر این تفاوتها را بدانیم، اختلافات کمتر میشود.
وی در ر این راستا به تفاوتهای رفتاری زنان و مردان پرداخت و افزود: مردان کلینگر و نتیجهگرا هستند و زنان جزئینگر و رابطهگرایند.
کارشناس دینی در ادامه از اصل تغافل به عنوان اصل تربیتی مهم یاد کرد و افزود: در کنار تغافل باید تدبیر داشت.
جویباری سرزنشکردن را اقتدارشکنی دانست و اظهار کرد: در سرزنش کردن چندین اتفاق میافتد مهر شما از دلش بیرون میرود ، کینه شما را به دل میگیرد و حرمتش شکسته میشود.
وی در ادامه به آثار دنیوی و اخروی سرزنش کردن پرداخت و از بیان نقصها و ضعفها به صورت مستقیم و قرزدن و نقزدن به عنوان دو عامل دیگر اقتدار شکن نام برد و به تبیین آنها پرداخت.
کارشناس دینی افزود:با عدم پذیرش ضعفها و نقصهای طرف مقابل ناسازگاری در خانواده ایجاد میشود و در نهایت این ناسازگاری منجر به لجبازی خواهد شد.
وی تحقیر را از مهمترین مسائل اقتدارشکنی برای مردان دانست و ادامه داد: با بیان عیوب خانواده مرد سبب تحقیر شدن او میشوید و با این کار اقتدار او را میشکنید و اگر مردی عیب خانواده همسرش را بگوید، عاطفه همسرش را میشکند.
جویباری خاطرنشان کرد: در حدیث قدسی داریم که خداوند می فرماید هر کس بنده مؤمنی را تحقیر کند به من اعلان جنگ کرده است.
وی با بیان اینکه انتقاد در جمع نیز یکی از موارد اقتدارشکنی است، گفت: منظور از جمع فقط جمعهای بزرگ نیست، بلکه جمع خانواده هم مدنظر است، پس از انتقاد در بین جمع خانواده هم باید پرهیز شود./111/