سکینه رفیعینژاد، مدرس حوزه در این نشست بیان کرد: از منظر امام خمینی(ره) نهاد خانواده مایه سکونت، انس جویی، محبتورزی زن و شوهر، جایگاهی امن و با شرافت است.
وی افزود: اعتقاد امام راحل بر این بود که اصلاح جامعه در گرو سعادت خانواده است، از اینرو باید در این بین نقش محوری زن بسیار مورد توجه قرار گیرد.
مدرس حوزه تأکید کرد: در اسلام حقوق زن و مرد مساوی بیان شده است، با مراجعه به استعدادها و احتیاجات طبیعی زن و مرد در مییابیم که آنان در جهات مختلفی با یکدیگر تفاوت دارند و هر یک از آنها برای کار و مسؤولیت متفاوتی آفریده شدهاند.
وی ادامه داد:زن و مرد هر چند از نظر انسانی از حقوق مساوی برخوردارند؛ ولی به دلیل تفاوتهای طبیعی و استعدادهای متفاوتی که در وجود هر یک از آنها نهاده شده، عدالت بر آن است که در زندگی خانوادگی از حقوق مشابه برخوردار نباشند، بلکه هر یک از آنها جایگاه و موقعیت خاص و وظایف و تکالیف ویژه خود را دارا است.
رفیعینژاد خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) با اندیشههای والا و بزرگ خود زن را از اسارت فکری و جسمی نجات دادند و به او آگاهی و شخصیت بخشیدند، نگاه امام راحل به زن به عنوان یک انسان کامل است.
مدرس حوزه اظهار کرد: در تحليل جايگاه خانواده مادر نقش نخست را دارا است، مادر از دو جهت در تربيت فرزند حائز اهميت ويژهای است، نخست اينكه كودک مهمترين سالهای تكوين شخصيت خود را در محيط انس و الفت با او میگذراند و اين سالها فرصت کم نظيری برای اكتساب عادات و صفات و ساير ويژگیهای رفتاری از مادر است.
وی ادامه داد: در مرحله دوم مادران به لحاظ عواطف خالصانه خود پناهگاه مطمئنی برای كودكان هستند و كودک هر زمانی كه احساس ناامنی میكند، نخست به مادر پناه میبرد و امنيت مورد نظر خود را در آغوش وی جستوجو میكند.
رفیعینژاد با اشاره به کلام امام خمینی(ره) در بیان نقش برتر مادر در تربیت فرزند گفت: عاطفه مادری سبب میشود وی بیش از دیگران به کودک خود توجه کند، همچنین موقعیت زیستی روانی و همراهی دائمی مادر با کودک نقش بالاتری نسبت به پدر که زمان کمتری با او میگذراند را دارد.
وی خاطرنشان کرد: آشنایی کودک با آداب، ارزشها و قواعد زندگی اجتماعی از طرق مختلفی صورت میگیرد که بهترین کانون نهادینه کردن این امر خانواده است.
مدرس حوزه یادآور شد: مادران به عنوان محور کانون خانواده، نقش مؤثرتری در تفهیم این ارزشها و قواعد برای کودکان دارند؛ در این راستا یک زن به عنوان مادر در خانواده باید مهارتهای لازم تربیتی را بشناسد و با خودسازی و مجهز شدن به دو بال ایمان و عمل بتواند به تربیت اعضای خانواده بپردازد./112/