برگزاری گردهمایی «قرآن زینت رمضان، زن زینت خانواده» از سوی حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی

شناسه خبر : 19203

1394/04/10

تعداد بازدید : 460

برگزاری گردهمایی «قرآن زینت رمضان، زن زینت خانواده» از سوی حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی
گردهمایی برای عموم بانوان و مادران شهر ارومیه در مصلای این شهر با موضوع «قرآن زینت رمضان،‌ زن زینت خانواده»به همت معاونت فرهنگی مديريت حوزه علميه خواهران استان آذربایجان غربی برگزار شد.

در اين گردهمايی  اعضای بسيج جامعه زنان، اعضای پايگاه‌های بسيج، كانون بسيج دانشجويی، هيئات مذهبی و كانون مداحان حضور داشتند.

حجت‌الاسلام ایمانی، مدرس حوزه و دانشگاه در این گردهمایی بیان کرد: هر چیزی بهار و تازگی دارد؛ بهار ایام سال روزهای فروردین و اردیبهشت، بهار عمر دوره جوانی، بهار خانواده زن و بهار معنویات و معارف الهی ماه مبارک رمضان است و به امام عصر(عج) نیز ربیع می‌گویند، چرا که ایشان بهار بشریت است و با آمدنشان انسان‌ها شکوفا می‌شوند.
حجت‌الاسلام ایمانی ختم الفاظ قرآن را بی آن‌که به معانی آن‌ها توجه شود تنها لقلقه زبان خواند و ابراز کرد: در ماه مبارک رمضان باید با قرآن آشتی کرد و از الفاظ ظاهری رد شده وارد بطن عمیق این آیات آسمانی شد، چرا که در غیر این صورت روز قیامت قرآن از ما به عنوان مهجورانش یاد کرده و علیه ما به خداوند متعال ابراز شکوه می‌کند.
وی به آیه 30 سوره فرقان که می‌فرماید « وَقَالَ الرَّ‌سُولُ يَا رَ‌بِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَـٰذَا الْقُرْ‌آنَ مَهْجُورً‌ا» اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم(ص) که «رحمة للعالمین» هستند و در برابر تمامی آزاری که در دنیا به ایشان رسید ذره‌ای امت خود را نفرین نکردند، بلکه مدام برای آنان طلب استغفار و بخشش از سوی حق می‌کردند، با این وجود در روز قیامت بخاطر پشت کردن امت خود به قرآن و عدم عمل به آن در عالم محشر به خداوند متعال شکوه می‌کنند، از این‌رو ما باید قرآن را وارد متن زندگی خود کرده و با آن انس بگیریم.
مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: قرآنی که 11 تن از امامان معصوم(ع) به سبب حفظ و حراست از آن شهید شده‌اند، چرا باید امروز تبدیل به یک وسیله زینتی در مجالس بزم و عزای ما شود؟ و یا این‌که عده‌ای این کتاب آسمانی را وسیله‌ای برای کسب در آمد مادی و دنیایی کنند بی آن‌که از معارف و آیات آن بهره ببرند.
حجت‌الاسلام ایمانی با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در جاری شدن آیات قرآن در جامعه اسلامی بیان کرد: به برکت خون هزاران شهید پس از پیروزی انقلاب اسلامی قرآن کریم به متن زندگی ما راه یافت، ولی آيا در طول زمان این دستاورد را حفظ كرده‌ايم؟! اگر امروز همت خود را بیشتر نکرده و در مقابل تهاجمات فرهنگی نایستیم آینده وخیمی در انتظار ما است و مقام معظم رهبری همه ساله در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم این مسأله را متذکر می‌شوند که آیات و معارف این کتاب هدایتگر باید وارد متن زندگی فردی و اجتماعی ما شود و تأثیر خود را در همه زمینه‌ها نشان دهد.
وی با اشاره به حدیثی از ائمه معصومان(ع) ابراز کرد: مهجوریت قرآن کریم از سوی پنج گروه از مسلمانان اتفاق می‌افتد؛ نخست کسانی که اصلا این کتاب را نمی‌خوانند، دوم کسانی که تنها الفاظ آن را می‌خوانند و از معنا و مفهوم آن بی‌اطلاع و غافل هستند، سوم افرادی که به آن عمل هم می‌کنند ولی در عمل خود خالص نیستند و دسته آخر که از همه بدتر و خطرناک‌تر است گروهی است که قرآن را خوانده، فهمیده و با خلوص نیت به آن عمل هم می‌کنند ولی به فکر سرنوشت دیگران نیستند و دست از امر به معروف و نهی از منکر می‌کشند.
مدرس حوزه و دانشگاه گفت: در روایت است که خدای متعال خوب و بد قومی را با هم عذاب و هلاک کرد، پیامبر آن قوم از خدای متعال سؤال کرد که چرا خوبان را هم درکنار بدان به هلاکت رساندی و مستحق عذابت دانستی؟ فرمود: چون آنان نسبت به سرنوشت هم بی‌تفاوت بودند، خوبان بدان را می‌ديدند و نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت بودند.
وی با اشاره به نقش مهم مادران در تربيت فرزندان افزود: قرآن كتاب زندگی است و بايد به متن زندگی ما بيايد. ولی خانواده‌ها به چه میزان به تربيت فرزندانشان اهميت می‌دهند؟! چقدر اشراف به فرزندان خود دارند؟! فضای خانه بايد فضای دينی باشد. مديريتی كه مادران نسبت به تربيت نسل‌ها دارند بی‌بديل و بی‌نظير است كه نه معلم و نه رفيق نمی‌توانند چنين نقشی را ايفا كنند. از این‌رو اگر قرآن زينت رمضان است، زن زينت و زيور خانه و خانواده است و نقشی تربيتی و تأثيرات روحی و روانی و معنوی كه مادران در تربيت فرزندان ايفا می‌كنند ده‌ها پدر هم نمی‌توانند داشته باشند.
حجت الاسلام ایمانی به تهاجم فرهنگی در کشور اشاره کرد و گفت: شبکه‌های ماهواره‌ای و اجتماعی هجمه بسیار سنگینی را علیه مردم ما به راه انداخته‌اند و این وظیفه ما است که مراقب اطرافیان خود به ویژه فرزندان و جوانانمان باشیم./112/