حجتالاسلام مختار مسعودینیا، مدیر حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی در این همایش با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: علم آموزی باید همراه تهذیب نفس و خودساختگی باشد.
وی افزود: طلبه باید مراقبه و محاسبه داشته باشد، از ویژگیهای طلبه ایدهآل نماز شب خواندن، نافله خواندن، دعا خواندن، ذکر گفتن، متوجه خدا بودن، زیارت رفتن، متوسل شدن به ائمه اطهار(ع) و رفتن به مسجد مقدس جمکران است.
حجتالاسلام محمد قدرتی، مدیر تأسیس و توسعه حوزههای علمیه خواهران نیز در این همایش با طرح این پرسش که چرا میخواهیم طلبه شویم؟ حکمت طلبگی ما چیست؟ اظهار کرد: نخستین هدف یک طلبه باید تبلیغ دین باشد.
وی ادامه داد: در امر تبلیغ فرد باید دلسوزی و محبت داشته باشد تا بتواند افراد را هدایت کند.
سخنران دیگر همایش حجتالاسلام عرفان، مدرس حوزه و دانشگاه بود که به توضیح و تشریع موضوع عفاف و حجاب پرداخت.
وی تصریح کرد: در عالم آفرینش خداوند متعال هر شی دارای ارزش را در حجاب قرار داده است، برای نمونه طلا در معادن قرار دارد. البته حجاب به دو نوع سیره عقلا و خرمندان و حجاب شرعی تقسیم میشود که حجاب شرعی خود دارای دو نوع حجاب پوششی و غیر پوششی است و اسلام هر دو را از ما درخواست میکند.
حجتالاسلام محمدرضا زیبایینژاد، رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده نیز با موضوع آسیب شناسی عملکرد طلاب در روابط اجتماعی به بیان نقطه نظرات خود پرداخت و یادآور شد: طلاب باید ببینند به چه میزان تأثیرگذاری در اجتماع دارند و میتوانند برسر عقیده و آرمانهای خود باشند.
وی همچنین تبلیغ را به دو نوع رسمی و غیر رسمی تقسیم کرد و گفت: تبلیغ رسمی منبر رفتن و تبلیغ غیر رسمی رفتار و اعمال افراد است. متأسفانه عملکرد برخی از طلاب در امر ارتباطات اجتماعی ضعیف است و خیال میکنند خود مردم باید به دنبال علوم حقیقی باشند.
حجتالاسلام محمدتقی قندی، معاون پیشین فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران نیز درباره جنگ نرم به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: در جهان امروز هر فردی به ویژه استعمارگران به دنبال منافع خود هستند.
وی تصریح کرد: جنگ نرم یکی از روشهای استعمارگران برای سوء استفاده از دیگران است، باید مراقب باشیم تا در دام آنها گرفتار نشده، یکی از عوامل آنها نشویم.
معاون پیشین فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران با تأکید بر شناخت روشهای سلطه استعمارگران بر مردم بیان کرد: این روشها را باید شناخت و دیگران را نیز نسبت به آن آگاه کرد. دشمن میخواهد بدون حضور فیزیکی و استفاده از جنگ افزارها، اهداف خود را پیگیری کند که در این جنگ برای خود اهداف مقدماتی و نهایی ترسیم کرده است.
وی افزود: تغییر باورهای مردم همانند مبارزه با ظلم و تغییر ارزشهای جامعه همانند ارزش دفاع مقدس و شهدا از جمله اهداف مقدماتی دشمن در جنگ نرم است، دشمنان میخواهند این ارزشها را تغییر دهند، وظیفه طلاب حفظ باورها و ارزشهای اصلی جامعه است.
معصومه گلگیری، مدرس حوزه نیز در این نشست به بیان خصوصیات اخلاقی طلاب در خانوادهها پرداخت.
حجتالاسلام مؤمنی، مدرس حوزه و دانشگاه نیز در این همایش با اشاره به حدیث ثقلین بیان کرد: برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت باید به قرآن و اهلبیت(ع) تمسک جوییم. برای انس با قرآن سه مرحله خواندن، تلاش برای درک معانی و عمل به قرآن و برای تمسک به اهلبیت(ع) نیز سه مرحله معرفت، محبت و فرمانپذیری وجود دارد./112/