برگزاری همایش هجوم نامریی در مدرسه الزهرا س جویبار

شناسه خبر : 19306

1394/04/18

تعداد بازدید : 614

همایش هجوم نامریی با موضوع «تحلیل آسیب‌های اجتماعی ماهواره و شبکه‌های اجتماعی» در مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) جویبار برگزار شد.
در این همایش حجت‌الاسلام زارع، مدیر حوزه علمیه برادران جویبار با بیان ضرورت برپایی چنین همایش‌هایی گفت: یکی از ابزارهای غرب برای سیطره بر ممالک دیگر به ویژه اسلام، ماهواره ها است و خاستگاه ماهواره و انگیزه های پیدایش آن را بسیار ریشه‌ای باید تحلیل کرد.
وی با بیان این نکته که واضح ترین نوع جنگ نرم همین فضاهای مجازی به ویژه ماهواره است، به چگونگی برخورد با این رسانه‌ها پرداخت و افزود: یکی از اهداف برنامه‌های ماهواره سرگرمی است که بسیار اثرگذار و مخرب است، اما مهم‌ترین نکته در این زمینه چگونگی مقابله با این برنامه‌ها است که طلاب و مبلغان حوزه‌های علمیه وظیفه هدایت و روشنگری مردم را بر عهده دارند.
حجت‌الاسلام زارع با اشاره به دستورات اسلام به ویژه قرآن اظهار کرد: دستورات دینی در امور مختلف پیچیدگی ندارد؛ در بحث رسانه ها نیز فرامینی از خداوند در قرآن آمده از جمله «فرو بستن چشمها» که در ظاهر یک کار ساده است ولی اگر به آن عمل شود اثرات بسیار گسترده ای دارد.
استاد ابوالقاسم‌زاده، کارشناس فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه نیز در این همایش با ارائه مباحثی پیرامون فضاهای مجازی به ویژه ماهواره ها و معرفی برنامه های مختلف شبکه های ماهواره ای به تحلیل و بررسی تهدیدهای خانواده ای از سوی این شبکه ها با محتوای برنامه‌هایشان پرداخت.
وی با ارائه آمارهایی از ساعات پخش برنامه ها از ماهواره گفت: صدای آمریکا که در طول شبانه‌روز 12ساعت فارسی و 12 ساعت انگلیسی برنامه دارد، بی بی سی که به 27 زبان زنده دنیا برنامه پخش می‌کند از جمله فارسی، در حالی که فارسی جزو زبان زنده دنیا نیست، در واقع خانواده‌های ایرانی را هدف گرفته است و یا شبکه فارسی وان که مأموریتش فقط «تغییر سبک زندگی دینی ایرانیان» است و نیز شبکه من و تو که در ابتدا علمی بود دقیقا هدفش مدیریت سبک زندگی مردم ایران است، پس نتیجه می‌گیریم مهم‌ترین اهداف برنامه‌های ماهواره‌ای تخریب بنیان خانواده، تخریب اخلاق و تخریب اعتقادات مردم است.
کارشناس فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه ادامه داد: بسیاری از فیلم‌های ماهواره‌ای اجاز پخش در داخل کشور تهیه کننده فیلم ندارد، چون به دلیل مخرب بودنشان، اجازه پخش را برای مردم کشورشان نمی‌دهند؛ ولی متأسفانه خانواده‌های ایرانی با بهانه‌هایی از جمله دیدن شبکه‌های استانی، گوش کردن اخبار، جذاب نبودن برنامه های صدا و سیما،  استفاده از برنامه های علمی و..  به ماهواره روی می‌آورند.
وی خاطرنشان کرد: شبکه «من و تو پلاس» از جمله شبکه‌های ماهواره ای است که هر سریال و فیلم و برنامه‌ای را در طول شبانه روز چهار بار پخش می‌کنند یعنی هر 6 ساعت یکبار مجددا پخش می‌شود و دلیلش این است که همه مردم ایران هر شغلی که داشته باشند، بالاخره در یک ساعتی می‌توانند نگاه کنند.
استاد ابو القاسم‌زاده با ارائه آماری از محدوده برنامه‌های تخریبی این شبکه و آفت‌های آن افزود: آثار تخریبی این شبکه در عرصه خانواده 5/14 درصد، ضد ارزشها 5/15 درصد، مسائل جنسی 17 درصد، تبلیغ فرهنگ غرب 40 درصد، و سایر موارد 13 درصد و این نشان می دهد که برنامه های ماهواره ای مستقیما روی اساسی‌ترین نهاد در هر کشوری یعنی خانواده ها  اثرات بد و مخربی دارند.
وی به ابزارهای جنگ نرم در عصر امروز اشاره کرده و گفت: نرم‌ترین جنگ نرم شبکه های اجتماعی(  لاین ، وایبر ، واتساپ و... ) است و آنچه  که برای همگان مطرح است خوب یا بد بودن، استفاده یا عدم استفاده از این شبکه‌ها است که اگر نداشته باشیم زندگی کمی سخت می‌شود، ولی در مقابل خیلی از چیزها ار از دست می‌دهیم و آنچه که باید در این زمینه گفت، استفاده صحیح از این شبکه‌ها است که بستگی به ظرفیت افراد دارد که هم می‌توان استفاده نادرست کرد و هم استفاده صحیح و اثر بخش./111/