در این دوره حجتالاسلام مهدی فاطمیمنش، مبلغ برتر کشوری و کارشناس مذهبی با اشاره به نحوه برقراری ارتباط خوب با مخاطب گفت: مبلّغ باید دلسوز، سطح سوادش به روز، سلیقه متناسب با مخاطب و از سلامت فکری و روحی برخوردار باشد تا بتواند در این زمینه فعالیت کند.
وی افزود: مدل ارتباطی و انتقال مفاهیم دینی برای کودکان و نوجوانان دارای چالشهای زیادی است و دغدغههای اصلی برنامهسازان کودک و نوجوان حل و فصل این چالشها است.
کارشناس مذهبی اظهار کرد: استفاده از ابزار تعقل در جهت آشناسازی کودکان با اصول اولیه دین نه تنها کاربردی نیست بلکه موجب سردرگمی و دلزدگی مخاطبان از این مفاهیم میشود.
حجتالاسلام فاطمیمنش در بیان مفاهیم دینی برای کودکان، توجه به محدوده تجربه و سطح آگاهی کودک را ضروری دانست و ادامه داد: برای آشناسازی کودکان با مفاهیم مذهبی بایستی از پدیدههایی یاری جست که پیش از این در گنجینه آگاهی کودک جای گرفتهاند، این آگاهیها آمیزهای از احساس و تجربهاند، به عنوان مثال برای تشریح مهربانی خداوند میتوان آن را به مهربانی مادر تشبیه کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای نتیجهگیری بهتر از انتقال مفاهیم دینی در این رده سنّی باید از مدلهای نوین آموزشی، ارتباطی و انتقال مفاهیم دینی در قالب اجرای برنامههای شاد، آموزنده و برگزاری اردو ، استفاده از کارتکهای جذاب با مفاهیم دینی و استفاده از نمایش برای آموزش روایات و مفاهیم دینی استفاده کنیم./111/