در این نشست حجتالاسلام محمود صفیزاده، استاد حوزه و دانشگاه گفت: از مطالب مهم و اساسی که باید مورد توجه قرار بگیرد خداشناسی است که امام علی(ع) در این باره میفرمایند: شناخت خدا هم ممکن است هم غیر ممکن زیرا خداوند نه معلوم مطلق و نه مجهول مطلق و هر شخصی به اندازه وسع خود خداوند را میشناسد اما خداوند را آنگونه که هست نمیتوان شناخت.
وی درباره راههای شناخت خداوند افزود: شناخت خداوند به چند صورت انجام میپذیرد که یکی از شناختها، شناخت از طریق قلب و بدون واسطه علوم حسی است و از مهمترین موانع شناخت خداوند چیزی در مقابل خداوند قرار میگیرد را بزرگ ببینیم مانند بزرگ نشان دادن دنیا.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اعتقادات و باورها بر زندگی و اینکه چگونه خداوند را بشناسیم همچنین در نوع زندگی تأثیر بسیار دارد، اگر شخصی شناختش از خدا، شناخت جاهلانه باشد، خدا را محدود میبیند و رحمت آن را نیز محدود خواهد دید اما در مقابل اگر شناخت واقعی باشد؛ خداوند را مهربانتر از مادر میشود.
صفیزاده ادامه داد: شخص هر تصویری که از خداوند داشته باشد، خودش را با آن تصویر تطابق میدهد و هر گونه که خدا را بیابد، شخصیتش را آنگونه می سازد، اگر در عظمت و بزرگی خداوند بیندیشد به مسیر بندگی برمیگردد و از کارهای پست رویگردان میشود./111/