برگزاری جلسه فرهنگی تربیتی سبک زندگی در مدرسه ریحانه النبی ص سنندج

شناسه خبر : 19610

1394/05/14

تعداد بازدید : 593

نشست فرهنگی تربیتی سبک زندگی با موضوع بیان تفکرات سلفی گری با حضور استاد حوزه و دانشگاه در مدرسه علمیه خواهران ریحانه النبی(ص) سنندج برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام محمود صفی زاده، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به  تفاوت بین اهل سنت و سلفی تکفیری گفت: سلفیت به چند دسته تقسیم می‌شود.

وی افزود: سلفی تکفیری یعنی کسانی که مخالف خود را کافر می‌دانند و تفکراتی چون خوارج دارند؛ سلفی که  دیگران را کافر نمی‌دانند اما سلفیت را تبلیغ می‌کنند و کسانی هستند که بسیار در حوزه دین شبهه افکنی می‌کنند؛ سلفی سیاسی که در پی کسب قدرت سیاسی هستند،همانند علمای پاکستان؛ سلفی اصلاحی که بهترین نوع سلفی هستند و قائل هستند مسلمانان باید با هم اتحاد داشته باشند و سلفی جهادی که مهم‌ترین قسم از اقسام سلفی گری جهادی هستند و غیر خود را کافر می‌دانند و اینکه کسی که سلفی جهادی نباشد حق حیات ندارند.
استاد حوزه و دانشگاه مهم‌ترین و خطرناک‌ترین گروه سلفی را گروه جهادی عنوان کرد و اظهار کرد: مهم‌ترین افکار و نظرات گروه سلفی جهادی اعتقاد بر وجوب جهاد برعلیه کفار، برپایی خلافت اسلامی به وسیله جهاد، این که هر کسی که در کره زمین است و در کار حکومتی و برای حکومت کارمی کند کافر است و اعتقاد سلفی‌های جهادی اولویت جهاد با دشمن نزدیک است.
حجت‌الاسلام صفی زاده مهم‌ترین اصول تکفیری‌ها برشمرد و ادامه داد: تأکید بر نقل و بی‌توجهی به علم و عقل دارند و با هرگونه تفکر و علم و دانش مخالف هستند و همچنین فلسفه را سلاح شیطانی می‌دانند، عبادت و پرستش خدا را برهمه چیز دیگر مقدم می‌دانند، یادگیری بیش از ضرورت را جایز نمی‌دانند، از مهم‌ترین اصول آنان تأکید بر جهاد است و استفاده از هر شکل و وسیله را برای جهاد را جایز می‌دانند و هر کسی که گناه کوچک یا بزرگی را مرتکب شود، کافر است و واجب است که کشته شود.
وی خاطرنشان کرد: این گروه سلفی معنا و مصداق کفر را توسعه دادند و غیرخود را کافر می‌دانند، عبادات و اعتقادات فرد اگر همانند آنها نباشد او را کافر می‌دانند، توسل، نذر، شفاعت، زیارت قبور را سبب کفر می‌دانند همچنین پیروی از اندیشه‌های نو- مکاتب فکری عضویت در آنها را قبول ندارند-مراسم و آیین‌های مذهبی همه را کفر می‌دانند و اشتغال در ادارات را کفر می‌دانند.
استاد حوزه و دانشگاه درباره اندیشه‌های سیاسی این‌گونه گروه‌ها گفت: آنان به دنبال تشکیل حکومت اسلامی زمان بنی‌امیه و بنی‌عباس هستند و شیوه آنان بیعت با خلیفه است و با هرگونه حزب مخالف هستند و با آزادی بیان هم مخالف‌اند./111/