مریم امین نیلی در دفاع از پایان نامه خود بیان کرد: تأكيدات فراوان قرآن در رابطه با شناخت انسان به منظور اين است كه انسان خود و موقعيت خود را در آفرينش همانگونه كه هست بشناسد. يعنی موقعيت خود را در جهان درک کند و خود را به مقام والايی كه شايسته آن است برساند.
وی افزود: دعوت به خود آگاهی، شناخت خود برای شناخت خدای خود و فراموش نکردن خدا که سبب فراموشی خود انسان میشود، سرلوحه تعليمات مذهب ما است. چنانكه قرآن كريم میفرمايد «وَ لَا تَكُونُواْ كاَلَّذِينَ نَسُواْ اللَّهَ فَأَنسَئهُمْ أَنفُسَهُمْ أُوْلَئكَ هُمُ الْفَاسِقُون، از كسانی نباشيد كه فراموش كردند خدا را پس فراموش كردند خودشان را كه اينان فاسقان هستند.»
امین نیلی اظهار کرد: اين رساله، به شناخت انسان، محدوديتها، توانمندیهای انسان و عوامل ايجاد آنها پرداخته است و بيان میکند که صفاتی همانند ضعف، حرص و عجول كه خداوند در خلقت انسان قرار داده است سبب محدوديت در انسان نمیشود. چرا که خداوند هيچگاه خلقت خود را مذمت نمیكند بلكه اين صفات را در خلقت انسان قرار داده است تا انسان بتواند آنها را تغيير دهد و ضعف خود را به قوت تبديل کند.
وی خاطرنشان کرد: عواملی همانند حجاب شرک، حجاب عناد، حجاب عقايد، افكار باطل و حجاب اخلاق سبب محدوديت و مانع رسيدن انسان به هدف واقعيش كه رسيدن به خدا است میشود.
دانش آموخته سطح سه حوزه علمیه خواهران استان اصفهان بیان کرد: عواملی همانند تربيت، تقوا و دلبستگی سبب ايجاد توانمندی در انسان میشود.
وی یادآور شد: در ميان مخلوقات، تنها انسان دارای توانمندیهای فراوانی است كه با به كارگيری اين توانمندیها، میتواند از فرشتگان برتر شود. البته اگر خود را فراموش نکند و اگر خود و توانمندیهای خود را فراموش کند به اسفل السافلين خواهد رسيد.
گفتنی است؛ این جلسه با داوری حجتالاسلام حمید الهی دوست، حضور برقیکار به عنوان استاد راهنما و حجتالاسلام جواد سلیمیان به عنوان استاد مشاور در محل سالن اجتماعات مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان برگزار شد./112/