حجتالاسلام حمزه هادی، استاد حوزه در این نشست گفت: در بحارالانوار از امام باقر(ع) آمده است «خیر دنیا و آخرت برای کسی است که دارای خلق نیکو و مدارا کردن با مردم است و چنین فردی در دنیا و آخرت سعادتمند است و کسی که این دو خصوصیت را نداشته باشد، راهی برای ورود به تمام بدی ها برایش باز است مگر اینکه خداوند او را حفظ کند».
وی افزود: ابتدا لازم است معانی تدبیر، تقدیر و فرصت را بدانیم، تدبیر یعنی اینکه انسان یک سری کارها را پیشبینی کند و خودش برای رسیدن به نتیجه اصلی مدبر آنها باشد.
استاد حوزه اظهار کرد: تقدیر، یعنی اندازهگیریهایی که خدا برای انسان مشخص کرده و کسی نمیتواند آنها را تغییر بدهد، مگر به واسطه دعا که آن هم فقط بعضی موارد را میتوان تغییر داد.
حجتالاسلام هادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مادری یا همسری لیاقت میخواهد، اما سؤال اینجا است که آیا هرکسی که مادر یا همسر نشود، لیاقت نداشته است؟، ادامه داد: به طور قطع و یقین، اینگونه نیست، بلکه لیاقت در واقع این است که وقتی انسان به درجهای رسید، برای نگهداشتن آن و نه برای طیکردن مسیر رسیدن به آن مقام دارای لیاقت باشد.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از انسانها از فرصتهایی که خداوند به آنها داده به خوبی استفاده نمیکنند و بعد ناکامیهای خود را به نام تقدیر الهی رقم میزنند.
استاد حوزه گفت: سعی کنید هر فرصتی که پیش روی شما قرار می گیرد، را دریابید و بهترین استفاده را از آن ببرید تا با تقدیر خداوند اشتباه نشود.
وی افزود: دعا و عبادت را فراموش نکنید و همیشه از خدا بخواهید تا اگر شایستگی مقامی را ندارید به شما بدهد و زمینه لیاقت پیدا کردن برای مقامهای ارزشمند را برای شما مهیا کند و البته استفاده از فرصتها را فراموش نکنید./111/