برگزاری کرسی آزاداندیشی بررسی عوامل کاهش جمعیت در مدرسه الزهرا س تهران

شناسه خبر : 19905

1394/06/10

تعداد بازدید : 291

کرسی آزاداندیشی بررسی عوامل کاهش جمعیت در مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) تهران برگزار شد.

در این کرسی مدملی، استاد ارائه کننده بحث گفت: بحث جمعیت جنبه‌های مختلفی دارد که شامل شناخت عوامل جمعیت از جمله خانواده که مؤثرترین آنها است می‌شود.

وی افزود: به طور کلی عوامل توسعه یافتگی مدرن که مشتمل بر عوامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که با بحث جمعیت و تحولات هویتی آن ارتباط مستقیم دارد و نقش بسیار مهمی را در خانواده ایفا می کند.

استاد ارائه‌کننده بحث اظهار کرد: این عوامل بر دو بعد فردی و اجتماعی تقسیم شده و بحث حول محور عوامل فردی و تأثیر آن بر خانواده بیان خواهد شد.

مدملی با بیان این‌که خانواده‌های جدید مصرف‌گرا بوده و گرایش به مصرف‌گرایی در آنان رو به افزایش است و آن را به عنوان یک ارزش معرفی می‌کنند، ادامه داد: این گرایش اجبار به داشتن فرزند کمتر را به دنبال خواهد داشت و در این بین رسانه‌ها نقش بسزایی را می‌توانند در جهت افزایش جمعیت و تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری ایفا کنند.

وی خاطرنشان کرد: از جمله عوامل کاهش فرزندآوری می‌توان به بی‌ثباتی خانواده‌ها و افزایش طلاق و نگرانی‌های تربیتی آن‌ها توجه کرده و عوامل اقتصادی را به آن اضافه کرد.

در ادامه نشست، میر علی ملک، استادمنتقد کرسی گفت: درصد بسیار کم بحران کاهش جمعیت مؤثر از عوامل فردگرایی است، چرا که آمارها نشان دهنده این بحران در تمامی کشورها از جمله ایران است.

وی افزود: دیگر عوامل بحران کاهش جمعیت را می‌توان ساختارهای سیاسی، عدم بارداری زوجین، تغذیه، ارگانیسم بدن، تجمل‌گرایی، الگوپذیری و عدم ارائه فرهنگ مطلوب در این زمینه دانست.

استاد منتقد کرسی اظهار کرد: بیشترین علت کاهش جمعیت را می‌توان تأثیرپذیری از الگوهای نامبرده در مقطع خاصی از زمان به ویژه(دهه60) برشمرد که منجر به عقیم‌سازی مردان به صورت رایگان در تمامی مراکز درمانی و بهداشتی سراسر کشور از جمله روستاها و شهرهای دورافتاده شد.

در بخش پایانی این نشست حسینی مجرد، استاد داور کرسی بیان داشت: جمعیت یکی از عوامل قدرت جوامع محسوب می شود، از این رو با انجام تبلیغات مؤثر و ایجاد بسترسازی در خانواده‌های کم جمعیت و حمایت دولت از این خانواده‌ها(اقشار) سبب خواهد شد نرخ باروری در ایران افزایش یافته، جمعیت رو به افول(میانسالی) کاهش یابد و کشور از این بحران چالش‌برانگیز رها شود.

وی افزود: تثبیت نقش‌های زنانگی(همسری، مادری، خانه‌داری و در نهایت اشتغال) می‌تواند تأثیر بسزایی در برون‌رفت از این بحران داشته باشد./111/