زهرا ربانی در جلسه دفاعیه پایاننامه خود گفت: در این تحقیق به بررسی تأثیر حب دنیا بر روان انسان، اخلاق خانواده، تربیت دینی فرزندان، روابط خانوادگی، روابط اجتماعی، آثار روانی و تربیتی حب دنیا در انسان از دیدگاه قرآن پرداخته شده است.
وی افزود: حب دنیا بر اعتقادات، اخلاق و نیز بر روابط فرد در خانواده و اجتماع تأثیر میگذارد.
دانش آموخته مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی فاطمه الزهرا(س) اصفهان با اشاره به آثار حب دنیا اظهار کرد: اگر اعتقادات انسان بر اثر حب دنیا، دگرگون شود، در نتیجه اخلاق و رفتار او تحت تأثیر اعتقادات او دگرگون خواهد شد. به تبع کوچکترین تا بزرگترین مراتب و جنبههای زندگی او، تمام حرکات و سکنات او تحت تأثیر آن قرار خواهد گرفت و به تدریج از صراط مستقیم منحرف خواهد شد. از کمال و قرب الهی و هدف خلقت فاصله خواهد گرفت و در نهایت باز خواهد ماند.
وی ادامه داد: حب دنیا در سه حوزهی مهم اعتقادی، اخلاقی و رفتاری فرد چه در خانواده و چه در اجتماع اثر میگذارد.
ربانی عنوان کرد: حب دنیا در بعد اعتقادی و اخلاقی، اعتقادات انسان را کفر آمیز و اخلاقیات را به اخلاق رذیله بدل میکند و حالات نفسانی را به سوی دنیاطلبی سوق میدهد تا ذکر و فکر و بزرگترین همّ انسان دنیا شود.
وی یادآور شد: حب دنیا در بعد رفتارهای فردی، انسان را به سوی تکاثر، اسراف و زر اندوزی میکشاند. در بعد خانوادگی نیز به سوی حرمتشکنی و جانشینی ارزشهای پوچ به جای ارزشهای اسلامی و بروز اختلافات سوق میدهد. تربیت فرزندان را نیز تحت تأثیر قرار داده و سبب ضعف در اعتقادات، کجی خلقیات، سستی آنها در عبادات و بروز رذایل اخلاقی در رفتار و کردار آنها می شود.
دانش آموخته مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی فاطمه الزهرا(س) اصفهان با اشاره به آثار حب دنیا در بعد اجتماعی خاطرنشان کرد: حب دنیا در این بعد سبب عدم رعایت حقوق دیگران مثل خیانت در امانت و برخوردهای نامناسب با مردم مثل فخرفروشی و در نهایت عدم تحقق عدالت اجتماعی و غیره میشود.
گفتنی است؛ این جلسه با داوری محسن برقی کار و با حضور استاد راهنما حجتالاسلام محمدعلی رستمیان، استاد مشاور حجتالاسلام مجید انصاری تبار و جمعی از طلاب در سالن اجتماعات مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی فاطمه الزهرا(س) اصفهان برگزار شد./112/