در این جلسه طرماح، کارشناس و روانشناس مسائل تربیتی با بیان اینکه امر تربیت برای تمامی افراد ضروری و لازم است، گفت: فعالیت طلبهها باید در راستای تربیت افراد باشد، زیرا که با قلب و مغز بشر و لایههای درونی آنها سرکار دارند و این بسیار حائز اهمیت است.
وی با ذکر حدیث «السعید فی بطن امه و الشقی شقی فی بطن امه» و با کمک از تفسیر آیه 49-50 سوره شوری به تشریح جمله «کودکان عادی کارهایشان را خوب انجام میدهند، اما کودکان نابغه کارهای خوب را انجام میدهند» پرداخت و افزود: برخلاف نظر عامه مردم که کودک ساکت و آرام را میپسندند، کودکان نابغه برای انجام کارهایشان به دنبال چرایی و چگونگی هستند.
کارشناس و روانشناس مسائل تربیتی، تربیت را «ایجاد کردن حالتی پس از حالت دیگر در چیزی تا به حد نهایی و کمال خود برسد» تعریف کرد و یافتههای علمی، آیات و روایات و تجربههای عمومی را از ابزار این مسأله برشمرد.
استاد طرماح اهداف رشد و تربیت را ساختن انسانی سالم و نه کامل، معرفی کرد و با بیان اینکه90 درصد از روانشناسان تمام تربیت را از انعقاد نطفه تا دو سالگی میدانند، ادامه داد: تذکر زیاد نتیجه معکوس دارد و از این رو مطالعه کتاب دکتر عبدالعظیم کرمی با عنوان «چگونه تربیت نکنیم» و کتاب «کودکی با بوی سیب» نوشته بهجت جوادی را مفید دانست./111/