حجتالاسلام صفی استاد ارائه کننده بحث، مولوی استاد منتقد و حجتالاسلام نورمحمدی استاد داور این نشست بودند.
استاد ارائه کننده بحث در این کرسی آزاداندیشی با اشاره به آیه 34 سوره نساء اظهار کرد: مرد باید برای همسرش قوام باشد. چون همسر ناموس الهی است. خدا نیز تأمین مخارج و نفقه زن را بر عهده مرد گذاشته است.
وی افزود: نشانههای اقتدار مرد تفاوتهای جسمی و روانی مرد است که این نشانهها و تفاوتهای زن و مرد در کلام حضرت علی(ع) اینگونه بیان شده: «فَإِنَّ الْمَرْأَةَ رَیْحَانَةٌ وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمَانَةٍ.»
در ادامه مولوی استاد منتقد نیز تصریح کرد: اینکه شوهر شایستهترین فرد در نهی از منکر است، مورد قبول نیست و آیه 34 سوره نسا یک آیه حقوقی است نه روانشناسی و جامعه شناسی. این آیه بیانگر یک نوع قرارداد میان زن و شوهر است.
وی ادامه داد: تفاوتهای جسمی زن و مرد را در تفسیر آیات باید کاملا کنار بگذاریم، چرا که اینها حکمت هستند و حکمت قابل تعمیم و تخصیص نیست. بیانات حضرت علی(ع) در اینباره باید در کنار یکدیگر ملاحظه شود.
حجتالاسلام نورمحمدی، استاد داور نیز در جمعبندی مطالب اظهار کرد: هر انسانی که صفات انسانی او کاملتر باشد، برتر است. ولی برتری مرد بر زن با توجه به تقسیم وظایف مورد نظر است.
وی افزود: اگر در قرآن عنوان قوام برای مرد ذکر شده با توجه به ویژگیهای جسمی و روانی او است که باید به عنوان تکیهگاه برای زن باشد و این به معنای مسلط بودن او بر زن نیست. قیمومیت به معنای مسئولیتپذیری است./112/