در این کارگاه زهرا جامعهبزرگ، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر اهمیت دادن به موضوع افزایش جمعیت، گفت: از زمانی که موج فمنیسم مسئله زنان را مطرح کردند و خودشان را حامی زنان به ویژه زنانی که تحت ظلم و ستم هستند، معرفی کردند، یک سری قوانین ایجاد شد و تفکرات به این سمت رفت که انسانها به سمت فردگرایی پیش روند و در جهتی قرار گیرند که تمام امیال و خواستههایشان بر آورده شود و این تفکر غیرخدایی است که متأسفانه امروز آن چه مشاهده میشود این است که جامعه ما به این سمت و سو در حال حرکت است.
وی افزود: تغییر و تحول ویژگی ذاتی جمعیتها است و جمعیتی نیست که از تغییر و تحول در امان باشد و فرآیند تغییر و تحول جمعیت، در طول زمان تحت تأثیر باروری و مرگ و میر و مهاجرت صورت میگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: در صورت غفلت از امر افزایش جمعیت و مسئله زاد و ولد، کشور به سمت سالخوردگی جمعیت پیش خواهد رفت.
جامعهبزرگ ادامه داد: جهان با شتاب زیادی در حال پیرشدن است؛ عامل اصلی این روند استقرار کاهش باروری و طول عمر افراد است و سالخورگی جمعیت در عمل، توسعه اقتصادی را کند خواهد کرد.
وی بیان داشت: یکی از مشکلات جمعیت سالخورده این است نیروی جوان در این جمعیت کاهش پیدا کرده است و در نتیجه افراد سالخورده، متصدی امور میشوند و نسبت حمایتی بالقوه که همان نیروی جوان جامعه هستند با مشکل روبه رو خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی دیگر از پیامدهای افزایش جمعیت زنانه شدن جمعیت است، که نشانه آن اختلاف سنی ازدواج و نابرابری جنسی و از طرفی شمار بیشتر زنان منعکس کننده سطح بالای بیوگی است، از طرفی وجود زنان سالمند سبب میشود تا امنیت اجتماعی و مالی و شرایط زندگی زنان سالمند یکی از مهمترین مسائل پیشروی جوامع مسلمان باشد.
وی در ادامه با تأکید بر کنترل موالید و تنظیم خانواده افزود: باید توجه داشت که کنترل موالید چه موقع به جا و لازم است و درخانوادههایی که از هر نظر تمکن مالی دارند و قدرت و توانایی داشتن فرزندان بیشتر را دارند، لازم است قبح این مسئله(بچه دارشدن) در میان آنان شکسته شود./111/