مریم تفکری، مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(س) بافق در این نشست گفت: کلمه وقف به صورت أخص در قرآن نیامده اما به صورت کلماتی مترادف از جمله صدقه، خیر، برّ، انفاق و احسان بیان شده است که هر کدام از این عناوین بر وقف صدق میکند.
وی افزود: در احادیث هم از وقف به عنوان صدقه جاریه یاد شده است.
تفکری در بیان اهمیت وقف در اسلام، اظهار کرد: یکی از خصوصیات انسان مؤمن این است که قسمتی از مالش را برای مؤسسات یا مؤسسههای خدماترسانی به اجتماع و نیازمندان تخصیص دهد.
وی در این رابطه به آیه 261 سوره بقره اشاره کرد و ادامه داد: پیامبر(ص) در رابطه با وقف میفرمایند: جامعه با ایمان در دوستی و مهربانی و ترحم به دیگران، بسان بدن واحد است که هر گاه عضوی از آن به درد آید، اعضای دیگر نیز با بیداری و تب ابراز همدردی میکنند.
مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) بافق بیان داشت: طبیعت هر روز به ما درس میدهد، درس انفاق را باید از درخت آموخت که شیره وجود خود را به صورت میوه در اختیار ما میگذارد و یا خورشید که پیوسته نور است و دائم میسوزد تا منظومه را روشن نگه دارد.
تفکری با اشاره به این مطلب که بیش از 750 نوع نیت برای وقف داریم، زمینههای ایجاد وقف را برشمرد و افزود: آموزش و ترویج فرهنگ قرآن(مدارس، چاپ و نشر و آموزش کلام)، تجهیزات بیمارستان، دستگیری از نیازمندان و مستمندان، بیماریهای صعبالعلاج، ازدواج و جهیزیه، امور فرهنگی و مذهبی و قشر مستضعف و ایتام بیبضاعتبرخی از این زمینهها است.
وی به یکی از انواع وقف که وقف مشارکتی است اشاره کرد و گفت: وقف مشارکتی از جمله وقفهایی است که اکثریت قادر به شرکت در آن هستند به گونهای که منفعت داشته باشد و این وقف میتواند حتی به صورت وقف یک ساعت جهت کمک به جهزیه باشد./111/