در این نشست حجتالاسلام ابوطالب حاجی پور، کارشناس اداره راهبری پژوهشهای دینی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در این کارگاه با اشاره به فرازی از سخنان مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) که فرمودند: «چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟ این یک آسیب است که غربیها کار جمعی را به اسم خودشان ثبت کردهاند اما اسلام خیلی قبل از اینها گفته است تعاونوا علی البر و التقوی و یا اعتصموا بحبل الله جمیعا»، از این دو آیه شریفه به جایگاه و اهمیت کار گروهی پرداخت و گفت: پژوهش یکی از مصادیق «بر» است و باید بیش از پیش به این امر پرداخته شود.
وی در ادامه به ساز و کارهای پژوهش گروهی، ضرورت، ارکان و عوامل و پیشرفتهای کار گروهی و آسیبها و آسیب زدایی کار گروهی پرداخت.
در این نشست همچنین ابوالفضل هراتیان، رییس اداره توسعه فعالیتهای پژوهشی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران به سه فراز از سخنان رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) اشاره کرد و افزود: حدود بیست سال پیش ایشان تأکید داشتند دنیا به سمت کار جمعی پیش رفته است اما کار ما جمعی نیست، از این رو یکی از اموری که حوزه علمیه به عنوان پیشگام و پیشتاز تولید علم باید به سمت آن حرکت کند کار جمعی است.
وی با بیان فلسفه تأسیس تشکلهای پژوهشی به عنوان گروههای فعال در عرصه پژوهش جمعی، به تبیین محور فعالیتهای این گروهها پرداخت و هدف آنها را گسترش و ارتقای مهارتهای پژوهشی در راستای تولید علم دانست.
رییس اداره توسعه فعالیتهای پژوهشی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران همچنین سیرهای مطالعاتی را به عنوان یکی از برنامههای فرعی تشکلها دانست که پاسخگوی خلأهای علمی طلاب است.
هراتیان نحوه عملیاتی کردن مهارتها و نتیجه آن را تشریح کرد و اظهار داشت: هماکنون تجزیه مهارتها، ترتب آنها، تناسب مهارتها با سطح علمی طلبه، تبیین چیستی و چرایی مهارتها در دستور کار تشکلها قرار دارد به گونهای که طلبه سطح دو در پایان این پروسه به بیست مهارت پژوهشی و طلبه سطح سه به ده مهارت پژوهشی تخصصی نائل میشود و ثمره این دوره در هستههای پژوهشی متبلور خواهد شد.
گفتنی است، در بخش پایانی این نشست یک روزه از فعالان عرضه پژوهش تقدیر شد./111/