در این نشست زکیه صادقیان از اساتید حوزه علمیه با بیان اینکه پیشرفت علمی بدون تحقیق و پژوهش معنا ندارد، وارد بحث تحقیق و پژوهش شد و آن را یک روند هوشمندانه و خلاقانه برای دریافت علم دانست که اهداف مطالعه با آن بهتر شناخته میشود.
وی با ابراز تأسف از اینکه تحقیقات در ایران نتوانسته است جایگاه اصلی خود را پیدا کند، افزود: یکی از دلایل آن عدم باور دانش پژوهان به نتایج تحقیقات است.
استاد حوزه علمیه سپس به تحقیقات انجام شده در مورد عالمان شیعی که در کشورهای دیگر انجام گرفته اشاره کرد و بیان داشت: به عنوان مثال در مورد ابن طاووس در تلاویو تحقیقی صورت گرفت و به سبب عالی بودن آن، در شهر قم از سوی «اتان کربرگ» در 800 صفحه به چاپ رسیده و در کتابخانه آیت الله مرعشی موجود است.
صادقیان به لزوم تولید علم و پویایی و بالفعل کردن استعدادهای بالقوه در حوزهها اشاره کرد و در ادامه با اشاره به انتخاب موضوعات پایاننامهها در حوزهها، دقت در انتخاب موضوع و توانایی محقق و استفاده از منابع زیاد برای عمق بخشیدن به مطلب را مورد تأکید قرار داد.
وی به کتاب الغدیر علامه امینی که برای نوشتن آن از 10 هزار کتاب یادداشتبرداری کردند، اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه نگارش تحقیق استفاده از جملات کوتاه و زنده، آشنا بودن با قواعد جمله سازی و علائم نگارشی که مانند تابلوهای راهنمایی و رانندگی هستند، پرهیز از پرگویی و نوآوری در متن پیام ضروری است./111/