سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدیدش از بخش حوزوی بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: به طور طبیعی یکی از مرکز اصلی قرآن پژوهی و قرآنگستری، در طول تاریخ حوزههای علمیه بودهاند و انتظار هم میرود که حوزههای علمیه به عنوان کانون معرفت شناسی دینی و ارتباط با معارف قرآن و تبلیغ و ترویج مفاهیم قرآنی کار کنند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه در چند دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد این هستیم که مؤسسات و شخصیتهای قرآنی در حوزههای علمیه تلاش گستردهتری را در ارتباط با حوزه معارف قرآنی که قلمرو محدودتری نسبت به آنچه که اکنون در فضای حوزههای علمیه انجام میشود را به لحاظ تنوع موضوعات و در ارتباط با قالبها و ابزاری که میتواند پیام قرآنی را منتقل کند، دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: بحمدالله در حوزههای علمیه تلاشهای گستردهای از نظر قالب و ابزار مشاهده میشود و هم از نظر تنوع مخاطبان باز به نظر میرسد حوزههای علمیه توجه بیشتری به جامعه نشان میدهند و مخاطبان بسیاری را از لحظ سنی و جنسیتی تحت پوشش قرار میدهند؛ اگر قبلا بیشتر مخاطبان حوزههای علمیه فارسی زبانان و اندکی هم عربی زبانان بودند اما کنون مخاطبان با زبانهای گوناگون تحت پوشش فعالیتهای حوزوی هستند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد که در مجموعهای از تنوع فعالیتهای حوزوی اعم از حوزه موضوعات، ابزارها و مخاطبان، حوزههای علمیه در چند دهه گذشته، پیشرفتهای قابل توجهی را داشته و دارند.
آقای صالحی تصریح کرد: حضور در نمایشگاه قرآن فرصت قابل توجهی است برای اینکه فعالیتهای قرآنی و معارف قرآنگستر حوزههای علمیه یکجا دیده شود. از دیگر خدماتی که در بخش حوزوی انجام میشود کارهای مشاورهای است که طلاب خواهر و برادر حوزههای علمیه در این بخش به ارائه مشاورههای دینی به عموم مخاطبان بازدیدکننده از نمایشگاه میپردازند.
وی یادآور شد: مراجعان مختلف در میزهای مشاوره بخش حوزوی، سؤالات و دغدغههای خود را مطرح نموده و میتوانند در مدت برگزاری نمایشگاه به پاسخ شبهات، دغدغهها و سؤالات خود برسند. این تلاشها تلاشهای ارزشمندی است اما قرآن کریم معارف بیپایانی دارد و حتما تا مسیری که باید طی شود مسیری طولانیای را در پیش داریم که با همت قرآنپژوهان حوزوی این کارها بیش از گذشته به تکامل خویش خواهد رسید.