برگزاری جلسه دفاعیه پایان‌نامه دانش آموخته حوزه علمیه خواهران البرز

شناسه خبر : 18896

1394/03/25

تعداد بازدید : 439

برگزاری جلسه دفاعیه پایان‌نامه دانش آموخته حوزه علمیه خواهران البرز
فاطمه علاءالدینی، دانش آموخته سطح سه حوزه علمیه خواهران استان البرز از پایان‌نامه خود با عنوان «تأثیر تربیتی ارتباط کلامی در قرآن» دفاع کرد.

این جلسه با داوری حجت‌الاسلام علی زینتی و با حضور استاد راهنما حجت‌الاسلام محمدحسین توانایی و استاد مشاور محمد‌رضا مصطفی‌پور در محل ساختمان مدیریت حوزه علمیه خواهران استان البرز برگزار شد.

فاطمه علاءالدینی در دفاع از پایان‌نامه خود بیان کرد: آیات قرآن ویژگی‌های بارزی را برای عناصر ارتباطی فرستنده، گیرنده و خود پیام بیان کرده است و قرآن که مصداق ارتباط کلامی میان خداوند و انسان است حاوی کامل‌ترین اصول ارتباطی جهت انتقال پیام‌های تربیتی از طریق شیوه‌های متنوع است.
وی گفت: مهم‌ترین اصول تربیتی، حاکم بر ارتباط کلامی در قرآن بیان شده است و انتقال پیام‌های تربیتی با شیوه‌های مختلفی نسبت به فراخور حال مخاطبان صورت پذیرفته است. شناخت اصول ارتباط کلامی می‌تواند در شکل‌گیری و تداوم ارتباط تأثیرگذار باشد.
دانش آموخته سطح سه حوزه علمیه خواهران استان البرز بیان کرد: با توجه به اهمیت قرآن به تأثیرات تربیتی ارتباط کلامی در بعد شناختی جلب اعتماد مخاطب، شناخت واژه‌های زیبا و زشت، مثبت اندیشی و شرح صدر و در بعد عملی رعایت احترام، رسایی کلام، کنترل آهنگ صدا، گوش دادن فعال، به نرمی سخن گفتن، همدلی، رعایت تناسب‌ها و سخنان شایسته حائز اهمیت است.
علاءالدینی خاطرنشان کرد: پس از شکل‌گیری ارتباط زمینه برای انتقال پیام‌های تربیتی به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم مساعد می‌شود.
وی یادآور شد: گاهی شیوه موعظه، مجادله به احسن، وعده و وعید به صورت مستقیم امکان‌پذیر است و در مواردی نیز شیوه‌های غیر مستقیم همانند بیان قصه، مقایسه قصه، مشاهده، تمثیل و تقلید از الگو تأثیرگذارتر است./112/