هادی مشک دار، کارشناس دوره های تبلیغ دفتر تبلیغات اصفهان در این دوره گفت: از مهمترین اموری که اساتید باید مدنظر داشته باشند، ثابت قدم بودن در هر راهی، به ویژه در کسب علوم و معارف حوزوی است که تمامی آن مباحث باید توأم با انگیزه باشد.
وی افزود: وقتی از ما سؤال شود زندگی شما بر چه اصول و قوانینی استوار است؟ در پاسخ این سؤال باید گفت، داشتن انگیزه در صدر اهداف و اصول زندگی ما قرار دارد، زیرا داشتن انگیزه، سبب رشد و نمو خواهد شد.
کارشناس دوره های تبلیغ دفتر تبلیغات اصفهان اظهار کرد: شخصی به امام صادق(ع) عرض کرد: زندگی دنیاییات را بر چه محوری قرار داده ای؟ و حضرت فرمودند: طاعات تو را کسی برای تو انجام نمیدهد و من به این نتیجه رسیدم که کارهای خوب و خیر را، کارهایی که به دردم می خورد را، دیگری برای من انجام نمیدهد، پس همین موجب شد تا اعمال خیری که برای من نافع و سودبخش است انجام دهم؛ این مورد مربوط به طاعات است؛ طاعات تو را کسی برای تو انجام نمیدهد؛ وقتی هم که از دنیا رفتی، هر چه وصیت هم داشته باشی، ظاهری است؛ این را بدان که کارت را خودت باید بکنی.
وی ادامه داد: وَ عَلِمْتُ أَنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ مُطَّلِعٌ عَلَیَّ فَاسْتَحْیَیْتُ به این مطلب هم رسیدم که خداوند بر من آگاه است و بر من احاطه دارد و نسبت به همه اعمالم، حاضر و ناظر است؛ پس این موجب شد که گناه نکنم و از خدا خجالت بکشم، از خدا حیا و شرم کنم؛ این مورد راجع به گناهان است، وقتی دیدم که نسبت به گناهان و خطاها، خداوند بر من مطّلع است، این موجب شد که دیگر از خدا شرم کنم و دستم آلوده به خطا و گناه نشود؛ وَ عَلِمْتُ أَنَّ رِزْقِی لَا یَأْکُلُهُ غَیْرِی فَاطْمَأْنَنْتُ، به این هم علم پیدا کردم که روزی من را کس دیگری غیر از خود من نمی تواند بخورد، پس آرامش روحی پیدا کردم؛ بنابر این اگر دیدی خودت نخوردی، بدان که رزق تو نبوده است؛ وَ عَلِمْتُ أَنَّ آخِرَ أَمْرِی الْمَوْتُ فَاسْتَعْدَدْتُ»؛ به این نتیجه هم رسیدم که آخر زندگی دنیایی من، کوچ کردن و رفتن از دنیاست؛ آخر زندگی در دنیا مرگ است، پس خودم را آماده کردم و استعداد نسبت به مرگ را فراهم کردم؛ آمادگی برای مرگ به این است که در این سفر باید توشه داشته باشم؛ توشهای همراه خود ببرم؛ پس توشه زندگی اخروی را آماده کردم.
مشک دار اظهار داشت: ایجاد انگیزه بین طلاب، به ویژه طلاب پایه اول از جمله وظایف اساتید است، زیرا داشتن انگیزه سبب می شود که وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهند و در راه رسیدن به آن تلاش کنند و به اهدف خود نائل شوند./111/