خانم خالوزاده، استاد و پژوهشگر حوزوی در آغاز سخنان خود در این کارگاه، یکی از حکمتهای نهجالبلاغه را بیان کرد و گفت: «من جاء رَّبۀ بِقلبِ سَلیم»، اشاره به این نکته دارد که باید ظرف دل را پاک نگه داشت و سلیم تحویل خدا داد، سپس اراده و مصلحت خداوند تعیین میکند چه چیزی به بنده تعلق بپذیرد.
وی به شرح و تفصیل دوره پرداخت و افزود: دوره به صورت کارگاهی است، در ابتدا مطالعه فردی را میطلبد، سپس تفکر گروهی و در پایان، ارائه و بیان نتیجه توسط گروه منتخب.
استاد و پژوهشگر حوزوی پس از شرح دوره، به ارائه مباحث دوره همچون مهارت یادگیری زبان(خواندن، شنیدن، صحبت کردن، نوشتن)، مهارت دریافتی، تولیدی، شرح مقالات کوتاه، لایههای ساختاری جمله، ویژگیهای جمله تحریری و پشتیبانی، ویژگیهای پاراگراف پشتیبان خوب، روشهای بسط پاراگراف، مقدمه، پاراگراف نتیجه، توصیف، استدلال، تعریف کردن و زاویه دید پرداخت.
خالوزاده در پایان این دوره جهت آشنایی بیشتر طلاب با روش مقالهنویسی، شرکتکنندگان را مکلف به ارائه دو مقاله کوتاه با استفاده از 10منبع برای هر مقاله، تحقیقی درباره لایههای ساختاری جمله، مقالهای درباره محتوای دوره مقالهنویسی(با عنوان مقالهنویسی) و ارائه نوشتن مباحث کارگاه در قالب مقاله 10 پاراگرافی کرد./111/