سکینه رنجبران، استاد و مبلغ فعال حوزه در این نشست گفت: دلیل اینکه گاهی از مطالعه بهره لازم نصیب ما نمیشود و سبب میشود گمان کنیم مطالعه صرفاً جهت رفع شبهات فکری است، دو چیز میتواند باشد، یکی مطالعه بر روی موضوعاتی که ارزش مطالعه ندارد و محتوای لازم را به انسان نمیدهد و دیگری بد مطالعهکردن است.
وی افزود: انسان روحاً و فطرتاً مطالعه را به عنوان وسیلهای که اولاً او را متوجه حقایق عالم میکند و ثانیاً وسیله تذکر برای قلب است، دوست میدارد، پس اگر از مطالعه آن چیزی که روح و فطرت ما میطلبد به دست نیاوریم طبیعی است که از آن فاصله میگیریم.
استاد حوزه اظهار کرد: علما در خلوت خود اسراری را برای ما مکتوب کردهاند تا ما از طریق مطالعه اسرار، با نتایجی که آنها در خلوت خود به دست آوردهاند هم آغوش شویم. یکی از عواملی که مانع مطالعه میشود، این است که در مطالعه خود به دنبال مکتوبات خلوت علمای، عالمدار نیستیم.
رنجبران با اشاره به اینکه انسان امروز چون از پیگیری آثار مکتوب عالمان اهل خلوت غافل شده، مجبور است با رمانهای عادی و سطحی خلوت خود را پر کند، در حالی که میتوانست در این خلوتها خود را به اوج روحانیتی برساند که عالمان و حکیمان در آن به سر میبرند ادامه داد: پدیده رمانخوانی که در فرهنگ غربی معمول است غیر از مطالعه زندگی بزرگان است که موجب تذکر برای زندگی بهتر است.
وی خاطرنشان کرد: دنیای امروز به جهت ضعف موضوعات در بدترین شرایط فکری و مطالعاتی قرار دارد، موضوع مطالعه اگر درست مدیریت شود؛ یک طرفش توجه به حقایقی است که غذای جان انسان است و یک طرفش شناختن راههای هلاکت، ما مسلمانان اگر به سراغ متون اصلی خود برویم عالیترین موضوعات را داریم ولی متأسفانه از متون اصلی خود فاصله گرفتهایم.
استاد حوزه با بیان اینکه عالمان بزرگ با تفکر خود هدیههایی را که از طریق جبرئیل کسب کردهاند به کتابت در میآورند و ما از طریق این مکتوبات با عالم عقل و عالم جبرائیل ارتباط برقرار میکنیم، بیان داشت: وظیفه ما ابتدا این است که ببینیم کدام نوشته حال و هوای اتصال به عالم غیب را در خود دارد، آنها را باید مطالعه کنیم تا روحانیت جان نویسندگان آنها، به ما منتقل شود./111/