در این نشست حجتالاسلام محمد کارگرشورکی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد گفت: بحث تحقیق و پژوهش بحثی نیست که امروزه به آن توجه شده باشد، بلکه حتی از زمان پیامبر(ص) و ائمه معصومین(علیهمالسلام) هم درباره آن مطالبی آورده شده است و به احادیثی از امام علی(ع) از کتاب غررالحکم اشاره شده است و در تعبیری از امام صادق(ع) آمده است: «اوّل ما خلق اللّه قلم؛ اولین آفریده خدا قلم است».
وی در ادامه به معنای لغوی و اصطلاحی پژوهش پرداخت و افزود: در بین علما سفارشات زیادی به تحقیق شده است برای نمونه مقام معظم رهبری(مد ظله العلی) در سخنانی فرمودند: «فضای علمی کشور باید فضای تولید و ترویج علم و پژوهش و پرورش محقق و عالم باشد که در این زمینه نخبگان و مسئولان مکلف هستند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد در رابطه با اهمیت تحقیقات میدانی مطالبی را ایراد کرد و در ادامه به حدیثی از کتاب بحارالانوار اشاره کرد که پیامبر فرمودند مؤمن چون از دنیا میرود و برگهای از دانش از خود بر جای نهد این برگه میان او و آتش حائل شود و خداوند عطا می کند به او به اندازه هر حرفی که نوشته یک مدینهای را.
در این نشست سرکار خانم نقیبالقراء، استاد حوزه گفت: پژوهش باید در حوزه آسیبشناسی شود و مسیر برای ارائه تحقیقات هر چه بهتر طلاب باز باشد.
وی افزود: باید ایدههای نو برای انگیزهبخشی طلاب در امر پژوهش مدنظر قرار گیرد./111/