در این نشست آیتالله شیخموحد، مدیر حوزه علمیه خواهران استان فارس به تبیین حدیثی از امام علی(ع) پیرامون ویژگیهای طالب علم پرداخت.
وی افزود: امام علی(ع) میفرماید: «یا طالب العلم! ان للعالم ثلاث علامات: العلم والحلم والصمت؛ ای جوینده دانش! برای دانشمند سه علامت است: علم و بردباری و سکوت»، معنای علم این است که عالم به دنبال یافتن نقطههای کور زندگی خویش باشد، همان گونه که امام صادق(ع) میفرماید: یا عالم باشید یا متعلم.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان فارس ادامه داد: عالم بایستی در یاد دادن، یاد گرفتن، تحمل مشقتهای علم، برخورد با مردم و کمیت علم، حلم و برباری پیشه کند و جایی که میداند بی فایده است در مقابل لج و لجبازیها سکوت کند.
آیتالله شیخ موحد اظهار کرد: در مقابل عالم، متکلف است، یعنی کسی که خودش را به زحمت میاندازد، علامتهای متکلف طبق حدیث سه چیز است، للمتکلف ثلاث علامات؛ ینازع من فوقه بالمعصیه؛ با عالم تر از خودش با نافرمانی درگیر میشود یا تقابل میکند. و یظلم من دونه بالغلبه، به زیر دست خویش با حس برتری جویی و اظهار غلبه خودش ظلم می کند. و یظاهر الظلمه؛ و همیشه پشتیبان ظالم است.
وی گفت: هدف از بیان این حدیث این بود که بدانید انقلاب جمهوری اسلامی ایران براساس یک سلسله واقعیات بود، نه تئوریهای سیاسی غربیها که به اشتباه فکر میکردند در ایران کاربردی خواهد داشت و دوم اینکه به انگیزه اصلی طلاب پی ببریم.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان فارس خاطرنشان کرد: مدیران دروغ و آن چیزی که باور ندارند، را از زندگی خویش بیرون ببرند و نهایت تلاش خود را برای انجام وظایف شرعی و عبادات داشته باشند و مبنای کار در حوزه را رعایت قوانین و ضوابط بدانند./111/