در این نشست خانم جزایری، استاد حوزه با اشاره به ملزومات حرکت معنوی، گفت: نخستین قدم برای حرکت، داشتن ایمان تقلیدی ممدوح است و باید در ادامه حرکت معنوی، مسافت را طی کرد تا به منتها ومقصد رسید.
وی تصریح کرد: انسان موجودی مرکب از ماده است و با توجه به آیات قرآن کریم در آفرینش او این بنیه وجود دارد که مَلِک و یا حتی ما فوق مَلِک شود.
استاد حوزه در ادامه با استناد به سوره مبارکه عصر، افزود: برای انسان کامل شدن و رسیدن به سعادت نیاز به ایمان وعمل صالح داریم، به همین دلیل مسیر حرکتمان را باید با ایمان وعمل صالح هموار کنیم.
جزایری با اشاره به عمل بر مبنای علم، اظهار کرد: عمل باید برمبنای علم باشد وعمل صالح نیز سبب بالا رفتن علم و رفعت میشود و نکته دیگری که میتوان از سوره مبارکه عصر برداشت کرد این است که علم وعمل باید در کنار یکدیگر باشند و داشتن یکی به تنهایی قابل قبول نیست.
وی در ادامه تقسیم مسیرعلم را از نظر عرفا به سه مرحله اعتقادی، احکام و اخلاق دانست و بیان داشت: همانگونه که در قرآن 22 مورد آمده است که «واعلموا... علم داشته باش» ما نیز باید به خداوند و اصول اعتقادیمان، علمی برمبنای قرآن پیدا کنیم./111/