در مدرسه حضرت معصومه س تهران؛

کرسی آزاداندیشی «شبهه قدیمی بودن دین اسلام» برگزار شد

شناسه خبر : 23134

1394/10/28

تعداد بازدید : 366

کرسی آزاداندیشی با موضوع «شبهه قدیمی بودن دین اسلام» در مدرسه علمیه خواهران حضرت معصومه(س) شهر تهران برگزار شد.

در این نشست ملیحه مبین به عنوان استاد ارائه کننده بحث، حجت‌الاسلام رضایی به عنوان استاد منتقد و طاهره غلامی به عنوان استاد داور حضور داشتند.

استاد ارائه کننده بحث بیان کرد:یکی از شبهاتی که امروزه در فضای مجازی شایع شده درباره قدیمی بودن اسلام است. برخی می‌گویند: «اسلام دینی است که بیش از 1400 سال پیش در سرزمین حجاز و ویژه قبایل وحشی عرب آن زمان نازل شده است. بنابراین امروز دیگر کارایی لازم را ندارد. چون در گذشت زمان تغییرات و اتفاقات بسیار زیادی رخ داده و عقل مردم کامل‌تر شده است.»

وی افزود: این افراد تأکید می‌کنند: «امروز مردم از خوی وحشی‌گری فاصله گرفته‌اند و دیگر نیازی به اسلام ندارند. همچنین اسلام پاسخ‌گوی نیازهای جدید بشر نیست. انسان امروز عاقل‌تر است و تجربه‌های زیادی دارد. خود به تنهایی می‌تواند حرکت کرده و زندگی مطلوبی را داشته باشد.»

حجت‌الاسلام رضایی به عنوان استاد منتقد نیز تصریح کرد:به طور کلی دین به مجموعه هست‌ها و نیست‌ها و بایدها و نبایدها اطلاق می‌شود. دین به دو دسته آسمانی و زمینی تقسیم می‌شود. در دین وحیانی محور خدا و در دین زمینی محورتجربه بشری است.

وی افزود: تجربه بشری سه لازمه اصلی دارد. نخست، نقیصه که احساس نیاز می‌آورد و عامل محرک جهت پیشرفت و تکامل است. دوم، حرکت و این‌که هر حرکتی مسلماً رو به تکامل نیست. سوم، در این روند تکامل و حرکت هزینه زیادی صرف می‌شود.

استاد منتقد عنوان کرد: در ادیان الهی هم حرکت وجود دارد، ولی با حرکت در تجربه بشری بسیار تفاوت دارد. این تنها حرکت و تغییر در فروع است که به سبب ظرفیت‌های بشری و مقتضیات زمان است و اصول هیچ تغییری ندارند. موضوع تمام معارف اسلامی عقاید، احکام و اخلاق است.

وی ادامه داد: در زمینه عقاید قوی‌ترین استدلال‌های عقلی بر وجود خدا در آیات قرآن و کلام معصومان(علیهم السلام) موجود است که در حوزه عقاید هرگز نظایر آن‌ها در سایر ادیان آسمانی پیدا نمی‌شود. در حوزه احکام نیز اسلام مطالبی را بیان کرده که هیچ دینی بیان نکرده است. در حوزه اخلاق آموزه‌های اسلامی تأکیدهای فراوانی بر اخلاق انسانی و درستکاری دارد که این موضوعات مخصوص یک زمان خاصی نیست.

طاهره غلامی، استاد داور این نشست نیز در جمع‌بندی مطالب خود اظهار کرد: اسلام اگر با منطق عقلانی و حکومت صرف عقل بررسی شود، جامع بودنش کاملاً نمایان است و هر عقل سلیمی به این امر اذعان دارد. مسلمانان مؤظفند اسلام را درست بشناسند و تبلیغ کنند.

وی یادآور شد: معارف اسلام در حوزه‌های عقاید، احکام و اخلاق به قدری جامع و کامل است که هیچ یک از ابعاد زندگی بشر را فروگذار نکرده است. برای همه انسان‌ها و در همه زمان‌ها پاسخ‌گو است./112/

اخبار مرتبط