در ابتدای این نشست فاطمه تاریزاده، مدرس حوزه علمیه با اشاره به تأثیر شبکههای ماهوارهای بر نحوه نگرش جوانان و تغییر الگوهای فرهنگی آنها نسبت به بسیاری مسائل همچون مدل لباس و آرایش، گفت: در جامعه جوانی مثل ایران، انتخاب نوع پوشش و سبک آرایش، بیثأتیر از برنامههای ماهواره نیست.
وی با بیان اینکه مخرببودن هر ابزاری در هر زمان و مکانی، خلاف عقل و شرع است، افزود: ماهواره که یکی از مصادیق بارز این ابزارها است به نوبه خود میتواند از جنبههای مختلف چون خودفراموشی، خدافراموشی، افسردگی، آلودگی روح و انزوا و گوشه نشینی به انسان آسیب برساند.
مشاور حوزه علمیه ولیعصر(عج) اظهار کرد: ارائه تصویرهای مستهجن و مبتذل و خلاف عفت عمومی از طریق ماهواره و نمایش آنها، یکی از عوامل گسترش بیبند و باری و به فحشا کشاندن جوانان از نوع جرایم جنسی است.
تاری زاده ادامه داد: دشمن که همواره اشاعه فرهنگ دینی و اعتقاد به خداوند و معنویات را مانع اصلی هدفهای خود میبیند برای کمرنگکردن این اعتقادات، با ایجاد خلل در اعتقادات قشر جوان، در به انحراف کشاندن و بیهویت کردن آنان میکوشد، در منطق قرآن، بازگو کردن زشتیها و ارائه و ترویج آنها، نهی شده است.
سمیه یوسفی، استاد و مبلغ حوزه علمیه نیز در این نشست با بیان اینکه آخرین حربه دشمنان برای شکست نظام اسلامی، بهرهگیری از اهرم تهاجم فرهنگی است، تأکید کرد: درست از همان زمانی که ماهواره فعالیت خود را آغاز کرد، بسیاری از کارشناسان حوزههای اخلاقی و اجتماعی نسبت به محتوای برنامههای آن هشدار دادند و خانوادهها را از دیدن برنامههای آن منع کردند، برنامههایی که به اعتقاد این کارشناسان، جز براندازی بنیان خانواده، هدف دیگری نداشت.
وی هدف اصلی گردانندگان این شبکهها را ترویج زندگی غربی و فرهنگهای ضددینی و گسترش روابط آزاد بین دختر و پسر و خیانت همسران و انحطاط اخلاقی جامعه مذهبی ایران دانسته و افزود: جامعه اسلامی به واسطه برخورداری از فرهنگ غنی اسلامی ایرانی از بسیاری ناهنجاریهای رایج غرب و گسستگی خانوادهها به دور بوده است.
استاد حوزه آسیبهای ماهواره را از بین برنده مرز بین زندگی خصوصی و اجتماعی، لذت بخشکردن برخی امور غیرانسانی و غیردینی و حزن انگیزکردن امور انسانی و دینی دانست و افزود: تأثیرات ماهواره به گونهای است که به مرور زمان ارزشهای دینی و ملی مردم را دچار تغییر و دگرگونی میکند./111/