پژوهشگر و محقق حوزوی:

غدیر به قدری پشتوانه علمی دارد که قابل انکار نیست

شناسه خبر : 20976

1394/08/07

تعداد بازدید : 519

غدیر به قدری پشتوانه علمی دارد که قابل انکار نیست
پژوهشگر و محقق حوزوی با بیان این‌که در غدیر حضرت امیرمؤمنان(ع) به عنوان جانشین نبی‌اکرم(ص) معرفی شدند، تأکید کرد: این واقعه به قدری پشتوانه علمی دارد که قابل انکار نیست.

حجت‌الاسلام مجید محمدی در کارگاه پژوهشی «غدیر» که در مدرسه علمیه خواهران کوثر(س) شهر تویسرکان برگزار شد، به تشریح شبهات ارائه شده درباره «غدیر» پرداخت و گفت: این شبهات دو نتیجه دارد. نخست، تشخیص حق را دچار مشکل می‌کند. دوم، در اندیشه و عمل فرد تزلزل و تردید ایجاد می‌کند.
وی افزود: پاسخ شبهه به دو صورت اقناع و نقیض صورت می‌گیرد. «اقناع» همراه با استدلال و «نقیض» همراه با پاسخ فوری است.
این پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: در شبهات گاهی پرسش از هستی، گاهی از وضعیت ما در هستی و گاهی نیز از جایگاه انسان در هستی می‌شود که پاسخ این‌گونه پرسش‌ها در علم عقاید مطرح می‌شود.
وی در بیان تفاوت میان پرسش و شبهه اذعان کرد: پرسش سبب رفع ابهام و عدم ایجاد تزلزل فکری می‌شود که از آموزه‌های دینی به شمار می‌آید. ولی شبهه دارای یک دستگاه استدلالی است که بافت فکری را به هم می‌ریزد و سبب تزلزل در فکر می‌شود.
حجت‌الاسلام محمدی تصریح کرد: شبهات در مسائل تاریخی، تفسیر و احکام بیان می‌شود که اهم آن‌ها شبهات تاریخی است. برای نمونه انکار اصل واقعه غدیر یک شبهه تاریخی است.
این محقق حوزوی با تأکید بر این‌که اگر اصل واقعه غدیر ثابت شود، بسیاری از مشکلات حل می‌شود، گفت: غدیر از دو جهت قابل اهمیت است. جهت نخست، درباره محتوای آن است که شامل جانشینی امیرمؤمنان(ع) می‌شود.
وی افزود: جهت دوم، غدیر در طول تاریخ پشتوانه کلامی برای شیعیان در بحث اثبات امامت بوده است؛ به همین دلیل شبهاتی از قبیل انکار تاریخی واقعه غدیر، عدم دلالت آن بر جانشینی، علت برپا شدن سقیفه و عدم استشهاد بر وجود واقعه غدیر در آن وارد کرده‌اند.
حجت‌الاسلام محمدی گفت: نخستین گام شیعیان بازشناسی واقعه غدیر به وسیله شناخت اسناد، نقل‌های باقی‌ مانده تاریخی و دلالت این اسناد بر جانشینی و ولایت حضرت علی(ع) است. واقعه غدیر بر ولایت تشریعی دلالت دارد نه تکوینی./112/

اخبار مرتبط