در مدرسه کوثر س تویسرکان؛

کارگاه پژوهشی «غدیر» برگزار شد

شناسه خبر : 20979

1394/08/07

تعداد بازدید : 621

کارگاه پژوهشی «غدیر» برگزار شد
کارگاه پژوهشی «غدیر» در مدرسه علمیه خواهران کوثر(س) شهر تویسرکان با همکاری ستاد نکوداشت عید غدیر استان همدان برگزار شد.

در این کارگاه سه روزه آیت‌الله غیاث الدین طه‌ محمدی امام جمعه شهر همدان، محمدحسین رجبی دوانی پژوهشگر و محقق تاریخ اسلام، حجت‌الاسلام مرتضی موحدی امام جمعه تویسرکان، طلاب خواهر و برادر، دانشجویان، مدرسان آموزش و پرورش و محققان حضور داشتند.
حجت‌الاسلام علی‌ محمد برنا، مدرس حوزه و دانشگاه در این کارگاه به بررسی واژه «شیعه» پرداخت و گفت: لفظ «شیعه» قرآنی است و حضرت ابراهیم(ع) به عنوان جانشین(شیعه) حضرت نوح(ع) معرفی شده است.
وی افزود: شیعه یعنی فردی که از الگوی فکری و عملی دیگری تبعیت می‌کند. در روایات «شیعه» دارای دو معنای عام و خاص است که معنای عام آن شامل همه محبان اهل‌بیت(علیهم‌السلام) می‌شود و معنای خاص آن تنها شامل کسانی می‌شود که الگوی عملی و نظری آن‌ها اهل‌بیت(علیهم‌السلام) باشند.
حجت‌الاسلام برنا با اشاره به این‌که شیعه در مسیر امام(ع) حرکت می‌کند تا در عالم ملکوت به او ملحق شود، اظهار کرد: نزدیک‌ترین راه به سوی خدا، اهل‌بیت(علیهم‌السلام) هستند.
وی اعتقاد صحیح، دقت در مقامات ملکوتی ائمه(علیهم‌السلام) و شرکت نکردن در مجالسی که با بد‌گویی از اهل‌بیت(علیهم‌السلام) همراه است را از صفات شیعیان برشمرد و اظهار کرد: اکرام مؤمن، عدم مجادله با فرد جاهل و عدم ترس از مرگ از دیگر صفات شیعه است.
مدرس حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که 360 نفر از راویان اهل‌تسنن روایت «غدیر» را نقل کرده‌اند، تصریح کرد: 26 نفر از اهل‌تسنن و شیعه درباره این روایت کتاب نوشته‌اند.
وی یکی از دلایل نقل نکردن روایت غدیر از سوی مخالفان را نداشتن انگیزه دانست و گفت: با توجه به کتاب «الغدیر» مقصود از ولایت امامت است نه محبت؛ چرا که در قرآن «مولا» به معنای صاحب سلطه است./112/

اخبار مرتبط