حجتالاسلام حمید محمدی در همایش «طلیعه حضور» که به همت حوزه علمیه خواهران استان فارس برگزار شد، هدف آرمانی حوزههای علمیه را تحقق فلسفه خلقت انسان دانست و یادآور شد: فلسفه خلقت انسان، توسعه بندگی خدا در زمین است که از طریق فهم، ابلاغ و اجرای دین میسر میشود.
وی افزود: بر اساس یکی از سفارشهای امام علی(ع) به کمیل که میفرمایند: «يا كميل ما من حركه إلّا فأنت محتاج فيها إلى معرفه؛ هر حركت و كارى نياز به شناخت دارد.» راه طلبگی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
دبیر شورای علمی تربیتی حوزههای علمیه خواهران لازمه پیمودن راه طلبگی را داشتن سه معرفت دانست و اظهار کرد: این سه معرفت شامل معرفه الاهداف، معرفه المراحل و معرفه الموانع میشود که نتیجه آن پیمودن مسیرهای زندگی همراه با بصیرت و معرفت و برداشتن گامهای اصولی است.
حجتالاسلام محمدی در تشریح نوع سوم معرفت اظهار کرد: طلبگی موانعی هم دارد، ولی نکته مهم شناخت و برخورد منطقی با آنها است. بیشتر موانع از قبیل حسادت دیگران قهراً بر سر راه طلاب قرار میگیرد و تنها عبور با احتیاط از کنار آن کفایت میکند.
وی یادآور شد: البته برخی از موانع از قبیل بیتوفیقی یا تنبلی، خود فرد عامل ایجاد آن است که در این موارد تنها با از بین بردن آن میتوان به راه خود ادامه داد.
دبیر شورای علمی تربیتی حوزههای علمیه خواهران درباره التزامات طلبگی خطاب به طلاب گفت: خواندن نماز شب، بیدار بودن قبل از اذان صبح، تلاوت روزانه قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه همراه با تأمل و خواندن دعای عهد در آستانه نماز صبح از مهمترین رسالتهای سرباز امام زمان(عج) بودن است./112/