حجتالاسلام محمدحسن حسندخت، مشاور حوزه و دانشگاه در این همایش به بیان اهداف ازدواج پرداخت و به مبغوضترین حلال خدا اشاره کرد و گفت: طلاب سربازان امام زمان(عج) هستند که جای شکر و سپاسگزاری از خداوند را در پی دارد، از این رو با استناد به آیه مبارک «لئن شکرتم لازیدنکم» شکر در آستانه زندگی مشترک سبب ازدیاد نعمت و معنویت می شود و برعکس آن کفر سبب سلب نعمت میشود.
مشاور حوزه و دانشگاه همسران طلاب را مورد خطاب قرار داد و به مهمترین شاخصه همسرداری طلاب و دینداری پرداخت و افزود: خیلی مهم است که در این اجتماع پرمشغله و حساس، همسر انسان دغدغه دینداری داشته باشد.
وی همچنین دو بال لازم این مسیر را نماز و توسل خالصانه برشمرد و با استناد به حدیث «من رکب نجی» و آیه مبارکه سوره بقره «استعینوا بالصبر والصلوه» توجه خاص طلاب را به این سمت سوق داد.
حجتالاسلام حسندخت، ثمره زندگی مشترک را زندگی موفق همراه با آرامش دانست و اظهار کرد: یکی از دستاوردهای مهم در زندگی زناشویی اخلاق حسنه است زیرا اخلاق حسنه، نقش اساسی در آرامش زندگی دارد.
عضو هیأت امناء مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) ادامه داد: اخلاق حسنه یعنی اعتدال دینی که از سرور بیجا و عزلتگزینی به دور است، از این رو همراهی کردن و مدارا کردن در مسائل زندگی مشترک بسیار جلوهگری میکند.
وی عبور آسان از پل صراط و ثواب عبادت چندین ساله را از برکات خوش خلقی در زندگی با همسر و زندگی زناشویی برشمرد.
حجتالاسلام حسندخت روی سخن خود را به فضیلت زندگی طلاب سوق داد و فضیلت زندگی با طلاب را اینگونه بیان داشت: یکی از امتیازات زندگی با همسر طلبه، توقعات کمتر و کمک در بدست آوردن رزق و روزی حلال است.
وی همچنین نقش مهم کسب روزی حلال، رعایت اصول صحیح پرورش فرزندان از ابتدا و الگو داشتن در رفت و آمد خویشاوندی را به همسران طلاب متذکر شد.
مشاور حوزه و دانشگاه پایان مباحث خود را به پرسش و پاسخ همسران طلبه و دغدغه های آنان، نداشتن جایگاه تکبر زن در مقابل مرد و چگونگی ارتباط موفق اختصاص داد./111/