برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی شش مدرسه اصفهان

شناسه خبر : 20101

1394/06/24

تعداد بازدید : 583

برگزاری آیین آغاز سال تحصیلی شش مدرسه اصفهان
آیین آغاز سال تحصیلی جدید شش مدرسه علمیه خواهران استان اصفهان شامل مدرسه و مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه شهر اصفهان، مدرسه و مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی نرجس خاتون(س) شاهین شهر، مدارس علمیه خواهران اهل‌بیت(ع) ملک شهر و نرجس خاتون(س) شهر دولت آباد در امامزاده ابراهیم برخوار برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدمهدی ابطحی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در این مراسم گفت: انسان شگفت‌ترین مخلوق خداوند و نشانه‌ای بر قدرت حضرت حق تعالی است و این استعداد را دارد که همه صفات الهی در وجودش تجسم پیدا کند. این استعداد برای هیچ مخلوق دیگری امکان پذیر نیست.

حجت‌الاسلام ابطحی با اشاره به لزوم تلاش انسان در راستای کمال و تعالی تصریح کرد: خداوند انسان را آفرید تا خلیفه او بر روی زمین و خلیفة الله باشد. چنین جایگاهی برای ملائکه هم وجود ندارد ولی انسان می‌تواند با تلاش به این جایگاه برسد و صفات الهی را در خودش مجسم کند. هدف اصلی از بعثت انبیا و پیامبران همین موضوع بوده است، آن‌ها تلاش می‌کردند تا انسان را به جایگاه اصلی خود برسانند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های انسان برای رشد، تعالی و تکامل در مسیر خداوند و رسیدن برخی افراد به درجه خلیفة الله و مقامات عالی اظهار کرد: انسان برای معصیت و طغیان و شهوت‌رانی خلق نشده است، بلکه آفریده شده تا خداوند را پرستش کند و حق عبودیت خداوند را به جا آورد.

اگر مربی انسان انبیای باشند مقامات عالی نصیب انسان می‌شود

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با بیان روایتی از پیامبر اکرم(ص) خاطر نشان کرد: خداوند انسان را بر مبنای فطرتی پاک و جوینده آفرید و وقتی این فطرت پاک تحت تعالیم افراد مختلف قرار گیرند به ادیانی نظیر مجوسی، یهودی و مسیحی درمی‌آیند؛ در حالی که اگر مربی انسان، انبیا و رسل باشند راه رسیدن به مقامات عالی را پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام ابطحی، انسان قرار گرفته در مسیر خدا را بسیار توانمند ذکر کرد و گفت: در میان ما افرادی از علما و بزرگان بوده‌اند که با تقوا، پرهیزکاری، دوری از گناه و معصیت، تبعیت و پیروی کردن از خدواند و ائمه اطهار(ع) از حالات و درونیات افراد با خبر می‌شدند. انسان‌ها اگر با تقوا باشند به جایگاه‌های بسیار بالایی می‌رسند و در میان علما و بزرگان بسیار داشته‌ایم که به درجات عالیه رسیده‌اند.

حوزه‌های علمیه خواهران مورد توجه بزرگان و علما است

وی با بیان برخی از کرامات علما ابراز کرد: اولیا خدا به خاطر معصیت نکردن، اطاعت کردن از خدا و انجام واجبات مقامات بسیاری به دست می‌آوردند. حوزه‌های علمیه که از زمان امام صادق(ع) تأسیس شدند برکات و علمای بسیاری داشته‌اند و امیدواریم این عالم پروری و برخورداری از مفاخر و علمای بزرگ تا زمان ظهور ادامه داشته باشد.

حجت‌الاسلام ابطحی، حوزه علمیه خواهران را مورد توجه علما و بزرگان ذکر کرد و افزود: حوزه‌های علمیه وظیفه تربیت انسان را دارند، انسانی که انبیا می‌خواستند. در حوزه علمیه خواهران هدف این است که سیره پیامبر اسلام، انبیا، اولیا، حضرت زهرا(س) و حضرت زینب کبری(س) به خواهران تعلیم داده شود و با آشنایی خواهران به تربیت و علوم دینی آن‌ها با عمل خود بتوانند به مراتبی از جایگاه والای اولیا دست پیدا کنند.

طلاب خود را مشغول فعالیت‌ها و سرگرمی‌های بی‌فایده نکنند

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان تحصیل در حوزه علمیه را توفیقی بزرگ دانست و تصریح کرد: آشنایی با معارف و مکتب اهل‌بیت(ع) سعادت و توفیقی است که جای شکر بسیاری دارد و باید توجه داشت که فقط آمدن به حوزه کافی نیست، بلکه باید تلاش کرد تا از این فرصت مهم در راستای رشد علمی و تعلیم علوم مختلف به خوبی استفاده کرد. نباید طلاب وقت خود را صرف فعالیت‌ها و سرگرمی‌های بیهوده کنند.

وی دوری و اجتناب از گناه را مسأله‌ای بسیار مهم برای حوزویان و طلاب برشمرد و اظهار کرد: زیبنده نیست کسی وارد مکتب امام باقر(ع) و امام صادق(ع) شود ولی آلوده به گناه باشد. طلاب باید سرباز امام زمان(عج) باشند نه این‌که خدای ناکرده سربار امام زمان(ع) شوند. گناه کوچک و بزرگ فرقی ندارد، هرچه که باشد موجب سیاهی دل و جان انسان می‌شود.

حجت‌الاسلام ابطحی با اشاره به این‌که تکذیب آیات الهی و ضروریات دینی نتیجه گناه کردن است، خاطرنشان کرد: باید در فرصت‌های مناسب از گناهان توبه کرد تا از آثار شوم آن رهایی پیدا کرد، نه تنها باید از گناه پرهیز کرد بلکه باید در مواجه با گناه تلاش کنیم آن را محو و نابود کنیم. طلبه امام زمان(عج) و مکتب اهل‌بیت(ع) نه تنها گناه نمی‌کند بلکه در مواجه شدن با گناه سعی می‌کند تا آن را از بین ببرد.

باید با امر به معروف و نهی از منکر جامعه را اصلاح کرد

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با بیان این‌که دوری از گناه هنر نیست، بلکه مبارزه با آن و تلاش در راستای از بین بردن گناه وظیفه و هنر ما است، گفت: باید افزون‌بر پرهیز از گناه، مانع آلودگی دیگران از طریق امر به معروف و نهی از منکر شد. باید پس از خودسازی به دیگران در راستای خودسازی و دوری از گناهان کمک کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور حدود 8 هزار طلبه خواهر در استان اصفهان تصریح کرد: اگر همه این تعداد امر به معروف و نهی از منکر کنند شاهد دگرگونی و اصلاح جامعه خواهیم بود. همانطور که پیامبر(ص) از خویشاوندان خود شروع کردند، ما هم باید از اقوام شروع کنیم و مکتب اهل‌بیت(ع) و معارف دینی را به نزدیکان و خویشاوندان خود آموزش دهیم. اگر علوم دینی و معارف را بیاموزیم ولی نشر ندهیم مسؤول خواهیم بود و کوتاهی کرده‌ایم.

تأکید بر انجام فعالیت‌های پژوهشی

حجت‌الاسلام ابطحی افزود: طلابی که در پایه‌های بالا تحصیل می‌کنند باید در محل زندگی خود با برگزاری کلاس‌های معارف و اخلاق و بیان احکام نیازهای مردم را برطرف کنند و زکات علم خود را بپردازند. این کارها می‌تواند زمینه‌ای باشد برای خدمت به امام زمان(ع) در دوران ظهور ایشان برای نشر احکام و معارف دینی در بین مردم سراسر جهان.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در پایان ضمن تأکید بر لزوم جدی گرفتن فعالیت‌های پژوهشی و تحقیق علمی اظهار کرد: باید براساس مناسبت‌های مختلف، طلاب دست به قلم شوند و مقاله بنویسند. ما سوژه‌ها و موضوعات بسیاری داریم که باید در زمینه آن‌ها فعالیت کرد. باید برای برطرف کردن ایرادات خود در زمینه نوشتن و کتابت فعالیت کرد./112/

اخبار مرتبط